Ο θεσμικός ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πάνω από κόμματα

15:34 7/4/2015 - Πηγή: Antinews

Πολύς λόγος έγινε χθες στη Βουλή για την υπόθεση της ιλαροτραγωδίας που έστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με το όνομα «Επιτροπή για τα Αληθινά Αίτια και Γενεσιουργές Αιτίες της Δημιουργίας και της Διόγκωσης του Δημοσίου Χρέους». Πομπώδης τίτλος σαν κι αυτούς που χρησιμοποιούν οι ανίκανοι και απίθανοι για να κρύψουν τις αδυναμίες τους και να παίξουν τα παιχνίδια τους.

Γνωστή και ως «Επιτροπή Αλήθειας»

ή «Επιτροπή Ζωής… και Θανάτου» στην οποία ουσιαστικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν κλήθηκαν ή και να κλήθηκαν ήταν τόσο στημένη υπόθεση και τόσο γελοία η διαδικασία που την απαξίωσαν.

Το πώς συγκροτήθηκε, ποιοι θα έπαιρναν μέρος, πιο θα ήταν το Προεδρείο (φυσικά η Ζωή), ποιοι οι ομιλητές, ποιοι οι κανόνες δεν το μάθαμε ποτέ. Το μόνο που μάθαμε ήταν ότι θα διερευνούσε την… πραγματική αλήθεια για το χρέος, τις αιτίες δηλαδή που οδήγησαν στη διόγκωσή του και που προφανώς συνδέονται και με την Εξεταστική για το Μνημόνιο που ζήτησε η κυβέρνηση.

Διάφοροι πιθανοί κι απίθανοι τύπου πήγαν να μιλήσουν εκεί με πρώτο και καλύτερο τον… Αλαιν Τουσέν, αυτόν τον τύπο από το Βέλγιο που έχει προσληφθεί από την κυβέρνηση (άραγε με τι μισθό;) για να συμβάλει με τις γνώσεις του στην υπόθεση. Άλλωστε είχε συμμετάσχει και σε ανάλογες υποθέσεις σε κάποιες μπανανίες της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής. Δεν ξέρουμε αν πήγε στην πρώτη συνεδρίαση με σανδάλια και κάλτσα αλλά θα είχε πολύ πλάκα.

Μαζί του διάφοροι παντελώς άγνωστοι αλλά με… βαριά βιογραφικά. Ο ένας είναι ειδικός για την παγκόσμια φτώχεια, ο άλλος για τον… κοινωνικό μετασχηματισμό, ο τρίτος για την εναλλακτική απέναντι στην παγκοσμιοποίηση και ο τέταρτος είναι ειδικός για τα δικαιώματα στην… τροφή. Ήρθαν βέβαια και κάποιοι πολιτικοί μεγάλου βεληνεκούς από τον Ισημερινό, τη Βραζιλία και την Κολομβία και έτσι ισορρόπησε το πράγμα.

Μεγαλεία για τη Ζωή που κάλεσε και όλους τους υπουργούς αλλά και τους επικεφαλής των κομμάτων, έτσι πήγε και ο Αλέξης Τσίπρας, όχι με την ιδιότητα του πρωθυπουργού και δεν έβγαλε μιλιά.

Μίλησε άλλωστε η Ζωή αντ’ αυτού και ο Πάνος Καμμένος ως ειδικός επί το χρέος. Ως υπουργός της ΝΔ άλλωστε θα ήξερε κάτι περισσότερο. Πήγε και ο Κατρούγκαλος που ξέρει πώς αυξάνεται το χρέος όταν κάνεις προσλήψεις και παίρνεις και προμήθεια, ο Π. Νικολούδης που θα έφερνε 2 δις από τη λίστα Λαγκάρντ αλλά χάθηκαν στο δρόμο από την Ελβετία, ο Ν. Παρασκευόπουλος που προηγουμένως συνομιλούσε με κουκουλοφόρους (μάλλον για το χρέος), ο Χουντής, ο Σπίρτζης, παλαιό στέλεχος του παλαιού ΠΑΣΟΚ και ο Βαρουφάκης που περιέργως πήγε κόντρα στη Ζωή.

Αλλά τι σημασία έχει ποιοι πήγαν και μίλησαν. Σημασία έχει ότι αυτή τη γελοία παράσταση, την οποία μέχρι και ο… Μάρκος Σεφερλής επιδοκιμάζει, νομιμοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Πρ. Παυλόπουλος όχι μόνο πήγε αλλά και μίλησε. Εγκωμίασε τη νομική πληρότητα της κ. Κωνσταντοπούλου και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα βγάλει αποτέλεσμα η «Επιτροπή Αλήθειας». Έδωσε δηλαδή θεσμική οντότητα σε μια αστεία υπόθεση την οποία έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να απασχολήσει την κοινή γνώμη ενώ η χώρα χρεοκοπεί.

Γιατί τι θα μπορούσαν να βγάλουν όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν να πουν αλήθειες; Δεν ξέρουμε ότι το χρέος διογκώθηκε από τις μίζες στα εξοπλιστικά; Γιατί δεν ρωτάνε τους Πασόκους που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ ή τον Καμμένο που έχει διατελέσει υπουργός και είναι ο μοναδικός στην κυβέρνηση μαζί με τον Δραγασάκη που έχει τέτοια εμπειρία;

Μήπως θα μας πουν ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα που πήρε τις αγροτικές επιδοτήσεις και τις μοίρασε στους πρασινοφρουρούς; Μήπως θα μας πουν κάτι που δεν ξέρουμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες;

Τίποτε απολύτως δε θα μας πουν και τίποτε απολύτως δεν θα κομίσει αυτό το σόου της Ζωής. Επομένως, ο κ. Παυλόπουλος δεν είχε καμιά δουλειά να πάει κάπου που είχαν αποκλειστεί τα υπόλοιπα κόμματα. Και πολύ περισσότερο δεν είχε καμιά δουλειά να μιλά και να χαριεντίζεται με τη Ζωή και τον Τσίπρα. Ο θεσμικός του ρόλος είναι πάνω από κόμματα, ακόμη και από αυτά στα οποία χρωστά την εκλογή του.

Απαντώντας στο ΠΑΣΟΚ ο Πρόεδρος είπε ότι ξέρει τι κάνει. Ελπίζουμε πράγματι να ξέρει γιατί σε άλλη περίπτωση θα υποθέσουμε ότι απλά ξοφλά πολιτικά γραμμάτια προς τον κ. Τσίπρα. Μέχρι πότε όμως θα τους χρωστά ευγνωμοσύνη και τι προτίθεται να κάνει για να αποδεσμευτεί από τα «δεσμά» του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρέπει κάποτε ο θεσμός του Προέδρου να μην έχει σχέση με τα κόμματα; Δεν πρέπει κάποτε να μην άγεται και φέρεται στις ορέξεις της κάθε Ζωής που την … είδε Πρόεδρος σε μια απίθανη Επιτροπή; Ο κ. Παυλόπουλος έκανε το λάθος –πιθανότατα για λόγους πολιτικής αβρότητας- να πάει σε μια διαδικασία στην οποία το μόνο που επιτυγχάνεται είναι να εμφανιστεί η Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα