Από το «πρώτη φορά αριστερά» στο «πρώτη φορά» τέτοιο τσίρκο

Τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναγίνει. Μέσα στη διάρκεια της ίδιας μέρας που η κυβέρνηση ορκίστηκε παραιτήθηκε ένας υπουργός και ζητείται η παραίτηση και δεύτερου. Ναι, καλά διαβάζετε, μετά τον Καμμένο που έφαγε πόρτα από το υποδομών, το τμήμα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει και την παραίτηση του Μπόλαρη!!!!!!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο Μάρκος Μπόλαρης ήταν υφυπουργός Υγείας το 2012, με υπουργό υγείας τον Α. Λοβέρδο, όταν εξελίχθηκε η φρικτή υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών – υπόθεση, βέβαια, που τότε καταγγέλλαμε με οργή. Η υπουργοποίηση και των δύο (σ.σ. εννοεί και το Δημήτρη Καμμένο που παραιτήθηκε τελικά) θεωρούμε ότι προσβάλλει ευθέως τα δικαιώματα, τις αξίες, τις πολιτικές μας αρχές και προτεραιότητες. Πρόσωπα με τέτοια στάση και απόψεις δεν έχουν θέση σε οποιαδήποτε δημοκρατική κυβέρνηση, και πολύ περισσότερο της Αριστεράς».

Είναι φοβερό, έγιναν την Κυριακή εκλογές, από το βράδυ σχηματίστηκε η κυβέρνηση με τους Τσίπρα-Καμμένο να κάνουν την ίδια συγκέντρωση μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα, τη Δευτέρα το πρωί να ανακοινώνεται και επίσημα ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα σχηματίσουν κυβέρνηση, την Τρίτη τα μεσάνυχτα να ανακοινώνεται το υπουργικό συμβούλιο, την Τετάρτη το πρωί να ορκίζεται και την Τετάρτη το βράδυ να παραιτείται ο πρώτος υπουργός και να ζητείται η παραίτηση του δεύτερου, ενώ οι μισοί ΑΝΕΛ να είναι στα κάγκελα που δεν υπουργοποιήθηκαν.

Πάμε στοίχημα ότι μέχρι την Κυριακή θα γίνει και ο πρώτος σαρωτικός ανασχηματισμός. Και με τη φόρα που έχει πάρει ο Τσίπρας μέχρι να έρθει ο Χειμώνας θα προκαλέσει ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή και θα πάει σε καινούργιες εκλογές. Δεν υπάρχει αυτό που ζούμε.

Αλλά από εκεί και πέρα η γελοιότητα και ο εμπαιγμός ξεπερνάνε τα εσκαμμένα από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ. Καλά αυτοί τώρα θυμήθηκαν ότι ο Μπόλαρης δεν συνάδει με τις αρχές της Αριστεράς; Δηλαδή όταν ο Τσίπρας τον έβαλε σε εκλόγιμη θέση στη λίστα και εκλέχτηκε βουλευτής γιατί δεν είπαν δημόσια τίποτα; Η στάση του με τις οροθετικές είναι προσβλητική για την αριστερά μόνο όταν είναι υπουργός, ενώ άμα είναι απλά βουλευτής δεν τρέχει τίποτα;

Αλλά προεκλογικά μαζέψανε ψήφους και θυμήθηκαν την αριστεροσύνη τους αφού γίνανε κυβέρνηση. Πάρτε πασατέμπο, αναψυκτικά και μπύρα-πίτσα, αράξτε στον καναπέ και περιμένετε τον πρώτο εφαρμοστικό του μνημονίου. Θα πέσει το γέλιο της αρκούδας. «Πρώτη φορά» τέτοιο τσίρκο στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα