Χαμός και στο υπουργείο Οικονομικών

Τέτοιο τσίρκο δεν έχει ξαναγίνει. Ο Δημήτρης Καμμένος, ο «πόρτα – πόρτα» είδε την... πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση, 12 ώρες από την ώρα που ορκίστηκε, κάνοντας ρεκόρ γκίνες υπουργικών καθηκόντων.

Όμως, μη νομίζετε ότι αυτό το περιστατικό, ενδεικτικό της ψεκασμένης κυβέρνησης που μας κυβερνά, είναι και το μοναδικό. Υπάρχει μεγάλο μπάχαλο και αρκετές κόντρες που ήδη έχουν ξεκινήσει μεταξύ υπουργών, αναπληρωτών ή υφυπουργών.

Πριν καλά – καλά σβήσει το... λιβάνι της ορκωμοσίας άρχισε να «βρομάει» το πολιτικό

πτώμα της κυβέρνησης ΤσίπραΚαμμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews στο υπουργείο Οικονομικών, το κρισιμότερο υπουργείο αυτή τη στιγμή για τη χώρα, ήδη γίνεται της τρελής καθώς οι σχέσεις Τσακαλώτου – Χουλιαράκη δεν είναι καθόλου καλές.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι από καιρό ο κ. Τσακαλώτος δεν έβλεπε με καλό μάτι την άνοδο του καλού τεχνοκράτη ο οποίος επιβλήθηκε από τους δανειστές καθώς ήταν ο μόνος που εμπιστευόταν από το τσίρκο του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, η επιτυχής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης το καλοκαίρι ήταν δικό του έργο κι όχι του Τσακαλώτου που απλά πήρε τα εύσημα και υπέγραψε τη συμφωνία.

Λέγεται πως όταν ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε εισηγήσεις για τη δημιουργία υπουργείου Μνημονίου, στα πρότυπα της Πορτογαλίας, ο Τσακαλώτος τον πήρε τηλέφωνο και του είπε: «Πρόεδρε εμένα να με ξεχάσεις αν φτιάξεις τέτοιο υπουργείο και βάλεις τον Χουλιαράκη επικεφαλής εγώ δεν θα είμαι στο υπουργικό συμβούλιο». Μπροστά στο φόβο να μην είναι αυτός που υπέγραψε το τρίτο Μνημόνιο ο πρωθυπουργός έκανε πίσω και έβαλε τον Χουλιαράκη στο Γενικό Λογιστήριο, κάτω από τον Ευκλείδη. Ωστόσο, οι σημερινές ανακοινώσεις που έκανε ο Χουλιαράκης για τις αλλαγές στις φορολογικές κλίμακες ήταν πέραν των αρμοδιοτήτων του και μάλιστα έμπαινε στα χωράφια του έτερου υπουργού, του Τρύφωνα Αλεξιάδη που είναι αρμόδιος για τους φόρους και τα έσοδα.

Γενικώς γίνεται ένας χαμός στο ίσιωμα στην πλατεία Συντάγματος και δεν θα έχουμε καλά ξεμπερδέματα με τους απίθανους τύπους οι οποίοι αντί να ετοιμάζουν ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση, ετοιμάζονται να φαγωθούν για τις αρμοδιότητες.

Δεν είναι δηλαδή μόνο οι... Καμμένοι εντελώς καμμένοι στα μυαλά. Είναι και οι Συριζαίοι που δεν έχουν καταλάβει ότι παίζεται το μέλλον της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα