OG Games: Με γνώμονα το παιδικό gaming

Δεν είναι λίγες οι φορές που εδώ, στο GameOver, έχουμε αναφερθεί στη συνεχή εξέλιξη που παρουσιάζει το πρόσωπο του gaming μέσα στα χρόνια. Είτε σε άρθρα μας είτε στις εκπομπές μας, έχουμε αναφερθεί στις δραματικές αλλαγές που δείχνει η “ΑΑΑ” βιομηχανία (πρόσφατα, μάλιστα, μιλήσαμε για τη θέση της Indie σκηνής στο σύγχρονο γίγνεσθαι του gaming), η οποία συχνά-πυκνά ακολουθεί τις τάσεις, αφήνοντας πίσω της τις νόρμες του παρελθόντος.

Μια τέτοια

νόρμα είναι, φυσικά, το “παιδικό” gaming, εκείνα τα χαμηλού budget (η φράση χρησιμοποιείται χωρίς αρνητικό πρόσημο) παιχνίδια ή τα “movie tie-ins”, που έρχονται για να τοποθετηθούν στην αγορά στοχεύοντας παίκτες νεαρής ηλικίας και προσφέροντας εύπεπτες, απλοϊκές και ευχάριστες εμπειρίες, ενίοτε εκμεταλλευόμενα διάσημα IPs της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Πολλές φορές έχουμε πει ότι αυτή η κατηγορία gaming έχει σχεδόν εξαφανιστεί από τις κονσόλες, έχοντας “μεταναστεύσει” σε φορητές συσκευές (smartphones και tablets), ωστόσο, υπάρχει μια εταιρεία που επιμένει να επενδύει σε αυτά και να τα κάνει διαθέσιμα σε κονσόλες και υπολογιστές. Ο λόγος για την Outright Games (OG Games για συντομία), μια σχεδόν οικογενειακή επιχείρηση, που εδώ και αρκετά χρόνια κυκλοφορεί παιχνίδια προσανατολισμένα προς τις παιδικές ηλικίες -με χρήση ονομάτων από διάσημες τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές παραγωγές όπως προαναφέραμε.

Συνεχίζοντας εντός αυτού του πλαισίου, η OG Games προχώρησε σε μια παρουσίαση τις προηγούμενες ημέρες -μια παρουσίαση όπου είχε προσκαλέσει και το GameOver- στην οποία αποκάλυψε πέντε παιχνίδια αυτής της κατηγορίας που σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά τους επόμενους μήνες. Ας δούμε λοιπόν ποιες επιλογές θα έχετε από την OG Games για να εισάγετε τα μικρά σας στον μαγικό κόσμο του gaming.

DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms

Bασισμένο στην κινηματογραφική σειρά της DreamWorks και, κυρίως, στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του Hulu (που αναμένεται να προβληθεί σύντομα εκτός Αμερικής), το Legends of the Nine Realms θα δίνει στον παίκτη τον έλεγχο ενός Night Light δράκου, σε ένα gameplay δομής action/ adventure με ορισμένα στοιχεία platforming. Το Legends of the Night Realms είναι μεν ένα παιχνίδι για μικρές ηλικίες (7 με 11 ετών), ωστόσο η OG Games αναφέρει χαρακτηριστικά ότι θα μπορούν να το απολαύσουν και παίκτες μεγαλύτερων ηλικιών.

Θα περιέχει ένα single player campaign με ποικιλία αποστολών και επιπέδων, αλλά δεν θα περιλαμβάνει τις γνήσιες φωνές των ηθοποιών που ακούγονται στην τηλεοπτική σειρά. Το DreamWorks Dragons: Legends of the Nine Realms αναπτύσσεται από την A Heartfull of Games και αναμένεται να γίνει διαθέσιμο για PS5, PS4, PC, Switch, Xbox Series και Xbox One το φθινόπωρο του 2022.

LOL Surprise! B.Bs Born To Travel

Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι για πολύ μικρές ηλικίες, αναφερόμενο (όσο στερεοτυπικό και αν ακούγεται) προς τα μικρά κορίτσια. Το LOL Surprise! B.Bs Born To Travel χαρακτηρίζεται ως “Arcade Fashion” από την OG Games, κάτι που προδίδει άμεσα τη φύση του.

Βασισμένο στις διάσημες κούκλες L.O.L., το εν λόγω παιχνίδι θα δίνει τη δυνατότητα σε μέχρι και τέσσερις παίκτες (προφανώς προσανατολισμένο προς το οικογενειακό gaming και τη συμμετοχή του γονιού στις δραστηριότητες) να δημιουργήσουν τις δικές τους κούκλες βάσει παραγγελιών από τους πελάτες και να παίξουν πολλά mini-games. To LOL Surprise! B.Bs Born To Travel αναπτύσσεται από την Xaloc Studios και θα κυκλοφορήσει στις 7/10/22 για PS5, PS4, PC, Switch, Xbox Series και Xbox One.

PAW Patrol Grand Prix

Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια της OG Games που βασίζονταν στη διάσημη, παιδική τηλεοπτική σειρά PAW Patrol, που ήταν platformers, το PAW Patrol Grand Prix -όπως προδίδει και ο τίτλος του, θα είναι ένα kart racer στη λογική, βεβαίως, της θρυλικής σειράς Mario Kart αλλά κατάλληλα σχεδιασμένο για πολύ μικρές ηλικίες.

Το PAW Patrol Grand Prix θα περιλαμβάνει 10 κουτάβια για να διαλέξουμε, 11 διαδρομές (βασισμένες σε τοπία της τηλεοπτικής σειράς), οχήματα που θα μπορούν να προσαρμοστούν με 20 αυτοκόλλητα και ανάλογα με το γούστο του παίκτη, καθώς επίσης και multiplayer mode για οικογενειακούς αγώνες ταχύτητας. Το PAW Patrol Grand Prix αναπτύσσεται από την θα κυκλοφορήσει στις 30/9/22 για PS5, PS4, PC, Switch, Xbox Series και Xbox One.

Star Trek Prodigy: Supernova

Μια από τις μεγάλες παραγωγές της OG Games και το δεύτερο “μεγάλο” όνομα της παρουσίασης. Το Star Trek Prodigy: Supernova βασίζεται στην τηλεοπτική, animated σειρά Star Trek Prodigy, που προβάλλεται από το Nickelodeon, και αποτελεί ένα ισομετρικό action-adventure, με αρκετή δράση και επίλυση γρίφων.

Εκτός από το single player campaign θα προσφέρει και συνεργατικό παιχνίδι για δύο παίκτες, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι η OG Games το χαρακτηρίζει ως παιχνίδι για παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας -εννοώντας πάντα το κοινό στο οποίο αναφέρεται, δηλαδή παιδιά άνω των 7 ετών και μέχρι τα 11 με 12. Το Star Trek Prodigy: Supernova αναπτύσσεται από την Tessera Studios θα κυκλοφορήσει στις 14/10/22 για PS5, PS4, PC, Switch, Xbox Series και Xbox One.

Justice League: Cosmic Chaos

Η ανακοίνωση του Justice League: Cosmic Chaos ήταν σίγουρα η μεγάλη έκπληξη της παρουσίασης που έγινε από την OG Games. Και αυτό όχι μόνο διότι είναι ένα πολύ ισχυρό IP που συνήθως πηγαίνει στα χέρια πολύ μεγάλων εκδοτών, αλλά και διότι ως παιχνίδι η OG Games το προσανατολίζει προς παίκτες σαφώς μεγαλύτερης ηλικίας (10+) σε αντίθεση με τα περισσότερα από τα projects της.

Οι πρώτες πληροφορίες που δόθηκαν αναφέρουν ότι οι παίκτες θα μπορούν να αναλάβουν το ρόλο ορισμένων από τους “πιο εμβληματικούς ήρωες του πλανήτη” σε ένα παιχνίδι που θα είναι “μια μεγάλη περιπέτεια”. Τέλος, αναφέρθηκε ότι θα υπάρχει υποστήριξη για τοπικό, συνεργατικό παιχνίδι δύο ατόμων. Το Justice League: Cosmic Chaos αναπτύσσεται από την PHL Collective και θα κυκλοφορήσει στις το 2023 για PS5, PS4, PC, Switch, Xbox Series και Xbox One.

The post OG Games: Με γνώμονα το παιδικό gaming appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα