Λάρνακα: Πού θα επιτραπεί να ανάψουν «Λαμπρατζιές»

Σε συγκεκριμένες τοποθεσίες θα ανάψουν το Πάσχα «Λαμπρατζιές» στον Δήμο Λάρνακας.

Σε συγκεκριμένες τοποθεσίες θα ανάψουν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου «Λαμπρατζιές», στον Δήμο Λάρνακας.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «το θέμα της συσσώρευσης καυσόξυλων σε ανοικτούς χώρους, πάρκα και χώρους πρασίνου για την αναβίωση του εθίμου της «Λαμπρατζιάς» συζητήθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής της πόλης, οι επιστάτες καθαριότητας

του Δήμου, ο Υπεύθυνος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρνακας, εκπρόσωποι της Σχολικής Εφορείας και εκπρόσωπος των Αστυνομικών της Γειτονιάς».

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε όπως «επιτραπεί η συσσώρευση καύσιμων υλικών μόνο για σκοπούς της «Λαμπρατζιάς» σε περιορισμένη έκταση, στους ακόλουθους χώρους: στη Λεωφόρο Κυκλικής, στους Αγίους Αναργύρους Α΄, στους Αγίους Αναργύρους Β', (Αγία Θέκλα), στον Συνοικισμό Κόκκινες (στο πάρκο δίπλα από την εκκλησία Αγίου Ιωάννη), στο Τσιακκιλερό (έναντι της νέας εκκλησίας), στη Βεργίνα (χωράφι έναντι Πηλίδη), στην οδό Δρυάδων (χωράφι ανάμεσα στους Συνοικισμούς «Ζήνων» και «Καμάρες»), στον Συνοικισμό Ζήνων (δίπλα από την εκκλησία), στον Συνοικισμό Μακαρίου (Καμάρες) στην Αραδίππου, στον Άγιο Νικόλαο (δίπλα από εκκλησία), στη Λεωφόρο Φανερωμένης (έναντι εκκλησίας) και στην περιοχή εκκλησίας Αγίου Γεωργίου Κοντού».

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, «όπως απαγορευθεί αυστηρά η αποκοπή δένδρων για σκοπούς δημιουργίας καυσόξυλων για τις «Λαμπρατζιές» και να απαγορευθεί η συσσώρευση ελαστικών, κροτίδων, μικρών (γκαζάκια) και μεγάλων φιαλών υγραερίου και η τοποθέτησή τους στις «Λαμπρατζιές».

Στην ανακοίνωσή του, ο Δήμος Λάρνακας «καλεί το κοινό όπως συμμορφώνεται πλήρως προς τις συγκεκριμένες υποδείξεις. Σε αντίθεση περίπτωση, ο Δήμος Λάρνακας, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, θα προβαίνουν στην απομάκρυνση των αντικειμένων που θα συσσωρευτούν για τις «Λαμπρατζιές» και θα τοποθετηθούν σε μη εγκεκριμένες τοποθεσίες ή και στην ποινική δίωξη όσων παρανομούν, εκεί που διαπράττονται αδικήματα (κοπή δέντρων, χρήση κροτίδων, πρόκληση οχληρίας κλπ.)».

Ο Δήμος Λάρνακας «απευθύνει έκκληση στο κοινό για συνεργασία και άμεση και πλήρη συμμόρφωση προς τις αποφάσεις, με στόχο την αποφυγή ατυχημάτων, τραυματισμών, καταστροφής περιουσίας και οποιασδήποτε μορφής οχληρίας από την αναβίωση του εθίμου της «Λαμπρατζιάς».

ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα