Cine-TV #222

Πλούσια ήταν η περασμένη εβδομάδα από trailers και ειδησεογραφία, με μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση που εμφανίστηκε την τελευταία στιγμή με τη μεγάλη πιθανότητα της τηλεοπτικής μεταφοράς του God of War. Γενικά βλέπουμε μία ολοένα και μεγαλύτερη στροφή στα βιντεοπαιχνίδια ως πηγή έμπνευσης, και παρότι στο τμήμα των ταινιών αυτή η κατάσταση έχει κατά γενική ομολογία τραγικά αποτελέσματα, στην τηλεόραση τα έως τώρα δείγματα είναι πιο ενθαρρυντικά.

Arcane. (L to R) Roger Craig Smith
as Claggor, Hailee Steinfeld as Vi, Mia Sinclair Jenness as Powder, Yuri Lowenthal as Milo in Arcane. Cr. Courtesy of Netflix © 2021

Ιδίως στον χώρο των animations τα Arcane, Castlevania και Dragon’s Dogma (μεταξύ άλλων) έχουν θέσει κάποια σεβαστά έως και εξαιρετικά ποιοτικά στάνταρ. Σύντομα θα δούμε πόσο επιτυχημένο (ή όχι) θα γίνει το live-action πέρασμα του Halo, το οποίο θα ακολουθήσει το ελπιδοφόρο The Last of Us σε παραγωγή HBO. Ίσως οι τηλεοπτικές σειρές αποδειχθούν το κατάλληλο format για τις μεταφορές αγαπημένων βιντεοπαιχνιδιών.

Trailers

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Σκηνοθέτης: David Yates (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald)
Πρωταγωνιστούν: Jude Law, Mads Mikkelsen, Eddie Redmayne, Ezra Miller
Πρεμιέρα: 15 Απριλίου (Αμερική)

Το σύμπαν του Harry Potter δεν έχει σταματημό, φέρνοντας σύντομα αισίως την τρίτη ταινία των spin-off του Fantastic Beasts, που βέβαια δεν θα είναι και η τελευταία καθώς άλλα δύο sequels βρίσκονται ήδη υπό ανάπτυξη. Στον ρόλο του βασικού villain, του Gellert Grindelwald, θα δούμε για άλλη μία φορά έναν διαφορετικό ηθοποιό, με τον Mads Mikkelsen να παίρνει τα ηνία από τον Johnny Depp.

Στην πρώτη ταινία είχαμε δει τον Colin Farrell στον παραπάνω ρόλο αν και η αλλαγή του ηθοποιού εκεί είχε γίνει για σεναριακούς λόγους ενώ τώρα η απόφαση λήφθηκε εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης περί ενδοοικογενειακής βίας μεταξύ του Johnny Depp και της πρώην συζύγου του, Amber Heard.

Morbius
Σκηνοθέτης: Daniel Espinosa (Child 44)
Πρωταγωνιστούν: Jared Leto, Matt Smith, Karen Gillan, Tyrese Gibson, Michael Keaton
Πρεμιέρα: 1 Απριλίου (Αμερική)

Έπειτα από το Venom (2018) άλλος ένας ορκισμένος εχθρός του Spider-Man θα έρθει σε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεγάλη οθόνη. Ο Morbius (Jared Leto) είναι ένας επιστήμονας με μία σπάνια ασθένεια του αίματος. Η θεραπεία που θα ανακαλύψει θα τον μετατρέψει σταδιακά σε ένα είδος πανίσχυρου βαμπίρ. Κάπου εκεί θα δούμε και τον Michael Keaton να επιστρέφει ως Vulture, όπως τον είχαμε δει δηλαδή στο Spider-Man: Homecoming (2017).

Το μπέρδεμα που προκύπτει μεταξύ των δικαιωμάτων του Spider-Man και των υπολοίπων χαρακτήρων του MCU σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου δεδομένο πως αυτοί οι villains (Morbius και Venom) θα καταφέρουν να έρθουν ποτέ αντιμέτωποι με τον Spider-Man του Tom Holland.

Black Crab
Σκηνοθέτης: Adam Berg (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Noomi Rapace, Aliette Opheim, Dar Salim
Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου (Netflix)

Το Black Crab θα διαδραματίζεται σε έναν post-apocalyptic κόσμο, κατεστραμμένο από τον πόλεμο. Κατά τη διάρκεια ενός βαρύ χειμώνα, μία ομάδα έξι στρατιωτών θα αναλάβουν τη μυστική μεταφορά ενός μυστηριώδους δέματος, το περιεχόμενο του οποίου έχει τη δυνατότητα να δώσει ένα τέλος στον καταστρεπτικό πόλεμο.

All the Old Knives
Σκηνοθέτης: Janus Metz (Borg McEnroe)
Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Thandiwe Newton, Lawrence Fishburne, Jonathan Pryce
Πρεμιέρα: 8 Απριλίου (Amazon Prime)

Δύο κατάσκοποι και πρώην εραστές, οι Henry (Chris Pine) και Celia (Thandiwe Newton), θα συναντηθούν για δείπνο στη Βιέννη. Εκεί θα συζητήσουν για μία αποτυχημένη προσπάθεια διάσωσης μία αεροπειρατείας που οδήγησε στον θάνατο όλων των επιβατών. Στο συγκεκριμένο δείπνο οι ευθύνες πίσω από το δυστύχημα θα έρθουν στην επιφάνεια και οι εντάσεις θα ανέβουν.

You Won’t Be Alone
Σκηνοθέτης: Goran Stolevski (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Noomi Rapace, Anamaria Marinca
Πρεμιέρα: 1 Απριλίου (Αμερική)

Η ιστορία μάς μεταφέρει σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό της Μακεδονίας του 19ου αιώνα. Μία νεαρή κοπέλα θα απαχθεί και θα μεταμορφωθεί σε μάγισσα από ένα πανάρχαιο πνεύμα. Η συνέχεια θα βρει τη μάγισσα στο χωριό όπου θα δολοφονήσει μία χωρικό και θα πάρει την όψη της, ζώντας ανάμεσα από τους ανυποψίαστους (ή μήπως όχι) χωρικούς.

Το You Won’t Be Alone δείχνει να προσεγγίζει την αισθητική του ιδιαίτερα ενδιαφέροντος The Witch (2015), τοποθετώντας την ταινία κατευθείαν στη λίστα μας.

Fullmetal Alchemist: Final Chapter
Πρεμιέρα: 20 Μαΐου

Θυμάστε την live-action μεταφορά του δημοφιλέστατου manga Fullmetal Alchemist; Ούτε εμείς, εντούτοις είχε όντως προβληθεί το 2017 στο Netflix. Σύντομα θα βγει όχι μόνο ένα sequel αλλά δύο, τα οποία μάλιστα θα γίνουν διαθέσιμα με μικρή διαφορά. Το πρώτο μέρος έρχεται στις 20 Μαΐου και το δεύτερο στις 24 Ιουνίου.

Umma
Σκηνοθέτης: Iris K. Shim (πρώτη ταινία μεγάλου μήκους)
Πρωταγωνιστούν: Sandra Oh, Fivel Stewart
Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου (Αμερική)

Η Amanda (Sandra Oh) ζει με την κόρη της (Fivel Stewart) σε μία φάρμα στην Αμερική όπου η ήρεμη ζωή τους θα διαταραχθεί όταν παραλάβουν τη σορό της μητέρας της από την Κορέα. Σύντομα η Amanda θα στοιχειωθεί από το πνεύμα της μητέρας της. Την παραγωγή έχει αναλάβει ο Sam Raimi, το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο σε μία ταινία τρόμου που δείχνει ιδιαίτερα κοινότυπη, τουλάχιστον όσον αφορά τη σεναριακή βάση της.

Bullet Train
Σκηνοθέτης: David Leitch (Deadpool 2)
Πρωταγωνιστούν: Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Michael Shannon
Πρεμιέρα: 15 Ιουλίου (Αμερική)

Πέντε πληρωμένοι δολοφόνοι θα βρεθούν σε ένα υπεραστικό τρένο στην Ιαπωνία, όπου ως στόχο θα έχουν έναν χαρτοφύλακα. Λίγο πολύ υποθέτουμε ότι το απλοϊκότατο σενάριο δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία αφορμή για στυλιζαρισμένη δράση. Μία κάποια ελπίδα την έχουμε λόγω του David Leitch στη σκηνοθετική καρέκλα, ο οποίος με τα Atomic Blonde (2017) και Nobody (2021) απέδειξε ότι μπορεί να μεταφέρει εντυπωσιακές και ευανάγνωστες σκηνές δράσης.

The Man Who Fell to Earth, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 24 Απριλίου (Showtime)

Το The Man Who Fell to Earth θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 1963 από τον Walter Tevis, όπου ένας εξωγήινος φτάνει στη Γη προκειμένου να σώσει τόσο τον πλανήτη μας όσο και τον δικό του, έχοντας στο πλευρό του μία γήινη επιστήμονα. Η εν λόγω ιστορία είχε μεταφερθεί το 1976 σε μία κινηματογραφική παραγωγή με πρωταγωνιστή τον David Bowie.

Slow Horses, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 1 Απριλίου (Apple TV+), 6 επεισόδια

Το Slow Horses αναφέρεται σε ένα παρακλάδι της βρετανικής κατασκοπικής υπηρεσίας MI5 όπου μεταφέρονται διάφοροι αποτυχημένοι πράκτορες, “καταδικασμένοι” να αναλαμβάνουν βαρετές γραφειοκρατικές εργασίες. Εκεί θα βρεθεί ο River Cartwright (Jack Lowden), έπειτα από μία ντροπιαστική παρουσία του σε μία εκπαιδευτική και δημόσια άσκηση, έχοντας ως επικεφαλής του τον Jackson Lamb (Gary Oldman), έναν προϊστάμενο που έχει παρατήσει κάθε προσπάθεια.

Σύντομα θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια ιδιαίτερα σημαντική και επικίνδυνη αποστολή. Η σεναριακή ιδέα θυμίζει αυτή που λειτούργησε σαν αρχική σπίθα για το μοναδικό The Wire.

Cine-TV Νέα

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του Indiana Jones 5

Με μία απλή εικόνα στον λογαριασμό Twitter του παραγωγού Frank Marshall, έγινε γνωστό πως τα γυρίσματα της πέμπτης ταινίας Indiana Jones ολοκληρώθηκαν. Το Indiana Jones 5 (ακόμα δεν δημοσιοποιήθηκε ο επίσημος τίτλος) αναμένεται να έρθει το 2023 στις αίθουσες, δηλαδή 15 χρόνια μετά το μετριότατο (απαράδεκτο;) Kingdom of the Crystal Skull (2008) και 42 χρόνια μετά το Raiders of the Lost Ark (1981). Κάποια στιγμή ο Indiana Jones μάλλον θα πρέπει να κρεμάσει το καπέλο και το μαστίγιό του.

Ο Chris Hemsworth θα αναλάβει τον ρόλο του villain στο prequel του Mad Max

Η επιλογή του Chris Hemsworth παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον, λαμβάνοντας υπόψη πως ο εν λόγω ηθοποιός θα έχει πρώτη φορά στην καριέρα του τον ρόλο villain. Το λεγόμενο ως “Furiosa” θα διαδραματίζεται πολλά χρόνια πριν από το εξαιρετικό Mad Max (2015) και θα επικεντρώνεται στο origin story της νεαρής Furiosa, υποδυόμενη από την ανερχόμενη Anya Taylor-Joy. Να θυμίσουμε ότι στο Mad Max: Fury Road τη συγκεκριμένη χαρακτήρα την είχε υποδυθεί με επιτυχία η Charlize Theron.

Επανέρχεται με ένα sequel το I Am Legend

Δεκαπέντε χρόνια μετά τη συμπαθητική περίπτωση του I Am Legend (2007) η Warner Bros. αποφάσισε να επαναφέρει τον post-apocalyptic κόσμο, με τον Will Smith μάλιστα να επιστρέφει, έχοντας στο πλευρό του και το ανερχόμενο αστέρι του Michael B. Jordan. Ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την ταινία, ωστόσο γνωρίζουμε ότι ο σεναριογράφος της πρώτης ταινίας, Akiva Goldsman, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Το I Am Legend βασιζόταν στο ομώνυμο βιβλίο του Richard Matheson, μεταφέροντας μία αξιοπρεπή μοναχική ιστορία επιβίωσης. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα σκαρφιστούν για να επαναφέρουν τον χαρακτήρα του Will Smith.

Στα σκαριά νέο Alien διά χειρός Fede Alvarez

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter η 20th Century Fox έχει αναθέσει στον Fede Alvarez (Evil Dead, 2013) να γράψει και να σκηνοθετήσει μία νέα ταινία Alien. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα σχετίζεται άμεσα με τις υπόλοιπες ταινίες του franchise, κάτι που μάλλον θετικά θα μπορούσε να δει κανείς έπειτα από τον εκτροχιασμό της σειράς με τα Prometheus (2012) και ιδίως το Alien: Covenant (2017). Να θυμίσουμε ότι ήδη έχει μπει στην παραγωγή και μία τηλεοπτική σειρά που θα λειτουργεί σαν prequel των πρώτων ταινιών.

Το God of War πιθανόν να μεταφερθεί σε μία τηλεοπτική σειρά

Σύμφωνα με αποκλειστική πηγή του έγκυρου Deadline φαίνεται πολύ πιθανό το Amazon να αναλάβει, μαζί με την Sony, την παραγωγή μίας τηλεοπτικής σειράς που θα βασίζεται στο God of War. Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την παραγωγή θα είναι ορισμένοι από τους ιθύνοντες των Wheel of Time και The Expanse.

Τελευταία φαίνεται πως όλο και περισσότερο αυξάνεται το ενδιαφέρον για μεταφορές βιντεοπαιχνιδιών σε τηλεοπτικές σειρές, καθώς ανάλογες μεταφορές θα δούμε για τα The Last of Us, Halo και Twisted Metal -μεταξύ άλλων.

The post Cine-TV #222 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, god of war, jude law, harry potter, johnny depp, colin farrell, amber heard, jared leto, brad pitt, εν λόγω, david bowie, chris hemsworth, will smith, god, smith, mia, netflix, halo, hbo, david, law, sequels, ηνία, johnny, amber, leto, gibson, venom, σημαίνει, holland, black, adam, borg, newton, amazon, henry, συγκεκριμένο, witch, sequel, μαΐου, ιουνίου, iris, stewart, κορεα, joey, king, aaron, ιαπωνια, δραση, earth, bowie, slow, apple, river, jack, jackson, σπιθα, wire, twitter, crystal, skull, lost, mad, max, origin, fury, road, legend, warner, bros, jordan, alien, hollywood, reporter, fox, νέα, franchise, sony, ιθύνοντες, wheel, time, gameover, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, madwalk, live, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, amber heard, αποτελεσματα, origin, hbo, ηνία, ηθοποιος, καριερα, οψη, ταινιες, τηλεοραση, amazon, brad pitt, earth, gibson, harry potter, jared leto, johnny depp, lost, mad, sony, time, αισθητικη, αμερικη, αφορμη, βαμπιρ, βιβλιο, βιεννη, γινει, γυρισματα, δεδομενο, δευτερο, δυνατοτητα, δειχνει, δολοφονοι, δωσει, εγινε, ελπιδα, εβδομαδα, εν λόγω, εξι, επιτυχια, ερχεται, εχθρος, ζωη, ιδεα, ειδος, θυμιζει, ιθύνοντες, εικονα, λεπτομερειες, μαΐου, ομαδα, οθονη, πηγη, ρολο, σειρες, σεναριο, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σειρα, σκηνες, συμπαν, τμημα, τρενο, τριτη, φαρμα, φτανει, φορα, aaron, alien, amber, adam, black, bowie, chris hemsworth, sequel, colin farrell, crystal, david bowie, david, river, road, newton, fox, franchise, fury, gameover, god of war, god, halo, henry, holland, hollywood, ιδιαιτερα, iris, ιουνίου, jackson, joy, joey, johnny, jordan, jude law, king, κοπελα, law, legend, leto, max, mia, μια φορα, netflix, πληροφοριες, reporter, skull, σημαίνει, sequels, slow, smith, spider, taylor, wheel, θετικα, venom, will smith, wire, witch, warner, bros
Τυχαία Θέματα