Cine-TV #205

Το περασμένο Σάββατο προβλήθηκε το event του DC FanDome, δίνοντας πλούσιο υλικό για τις επερχόμενες σειρές, ταινίες και βιντεοπαιχνίδια που πηγάζουν από τη θεματολογία των υπερ-ηρωικών κόμικ της DC. Γενικά φαίνεται πως η DC έχει κάνει ένα βήμα πίσω στο λεγόμενο DCEU, το οποίο ήθελε να κοντράρει στα ίσια το MCU.

Παρόλο που υπάρχουν μελλοντικές ταινίες που ακόμα ανήκουν στο σύμπαν του Justice League (2017), όπως τα Flash και Aquaman, θα λέγαμε ότι είναι εμφανής μία στροφή σε πιο

αυτόνομες περιπτώσεις, που ακόμα κι αν έχουν ίδιους ηθοποιούς από το συγκεκριμένο σύμπαν μάλλον δεν λειτουργούν στοχευμένα προς μία μαζική κλιμάκωση.

Αυτή έστω είναι η εκτίμησή μας -αλλά και μία ελπίδα- καθώς τουλάχιστον έτσι ίσως αποφευχθεί το “παπαγάλισμα” της τεράστιας επιτυχίας της Disney, και αντί αυτού η DC να εκμεταλλευθεί τη δική της, πολυπληθή βιβλιοθήκη ηρώων και villains υπό ένα διαφορετικό πρίσμα.

Αν μη τι άλλο αυτή η προσέγγιση έχει έναν παραπάνω λόγο να επιτρέψει στη DC Films να αναπτύξει ταινίες με ξεχωριστό ύφος, δίχως να εξαναγκάζονται να έχουν ένα ομογενοποιημένο στήσιμο (κάτι μάλλον αναγκαίο αν θέλουν να ανήκουν με αυστηρούς όρους στο ίδιο σύμπαν).

Και κάπως έτσι το αναμενόμενο νέο The Batman φαίνεται να προχωράει σε μία διαφορετική πορεία σε σχέση με τις πιο φαντεζί υπερ-ηρωικές ταινίες εκατέρωθεν, κάτι που βέβαια είδαμε και με το αξιόλογο Joker (2019). Άλλωστε, όταν έχεις ένα στούντιο που λέγεται “DC Films”, είναι φυσικό οι παραγωγές του να περιορίζονται σε χαρακτήρες από τα κόμικ του σύμπαντος, επομένως τουλάχιστον είναι προτιμότερο οι δημιουργοί να έχουν μία σχετική ελευθερία στην ανάπτυξη των δικών τους ταινιών, αποφεύγοντας έτσι να αναπτύσσονται σε εντελώς προβλέψιμα καλούπια.

Trailers

The Batman
Σκηνοθέτης: Matt Reeves (Dawn of the Planet of the Apes)
Πρωταγωνιστούν: Robert Pattinson, Jeffrey Wright, Paul Dano, Colin Farrell, Andy Serkis, Zoe Kravitz
Πρεμιέρα: 4 Μαρτίου, 2022 (Αμερική)

Το νέο reboot του Batman (το οποίο θα απέχει από το DCEU, αποτελώντας αυτόνομη ταινία) έρχεται να μας δώσει μία ακόμα πιο προσγειωμένη έκφανση του συγκεκριμένου ήρωα -όπως όλα δείχνουν- ακόμα και σε σχέση και με τη σχετικά (με έμφαση σε αυτήν τη λέξη) προσγειωμένη αποτύπωση των ταινιών του Christopher Nolan. Σε αυτήν την ταινία θα δούμε τον Batman (Robert Pattinson) να έρχεται αντιμέτωπος με τον Riddler, ενώ ακόμα θα δούμε τους Penguin (υποδυόμενος από έναν αγνώριστο Colin Farrell) και την Catwoman (Zoe Kravitz).

The Flash
Σκηνοθέτης: Andy Muschietti (It)
Πρωταγωνιστούν: Ezra Miller, Ben Affleck, Michael Keaton
Πρεμιέρα: 4 Νοεμβρίου, 2022 (Αμερική)

Στην πρώτη ταινία με πρωταγωνιστή τον Flash, ο φερώνυμος ήρωας θα καταφέρει να ταξιδέψει στον χρόνο ώστε να αποτρέψει τον φόνο της μητέρας του, ένα ταξίδι όμως που θα έχει επιπτώσεις στη χωροχρονική εξέλιξη. Όπως όλα δείχνουν αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα δούμε χαρακτήρες από παράλληλα σύμπαντα, μεταξύ των οποίων και την επιστροφή του Batman, όπως τον είχαμε δει στις ταινίες του Tim Burton, με τον Michael Keaton να επιστρέφει 30 χρόνια μετά σε έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ρόλους του.

Το παραπάνω από μόνο του δημιουργεί ιδιαίτερη προσμονή για την ταινία, αν και για το θέμα της πρωτοτυπίας του multiverse σε υπερ-ηρωικές live-action ταινίες φαίνεται πως θα το φάει στη στροφή το επερχόμενο Spider-man: No Way Home…

Black Adam
Σκηνοθέτης: Jaume Collet-Serra (The Shallows)
Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Noah Centineo, Pierce Brosnan, Aldis Hodge, Sarah Shahi
Πρεμιέρα: 29 Ιουλίου, 2022 (Αμερική)

Το Black Adam θα έρθει ως spin-off του επιτυχημένου Shazam! (2019) αποτελώντας μία ταινία που θα επικεντρώνεται στον φερώνυμο, πανίσχυρο villain της DC. Στα κόμικ ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έκανε το πέρασμά του από villain σε αντιήρωα, μία μεταστροφή που πιστεύουμε ότι θα προσεγγίσει και η συγκεκριμένη ταινία. Αν και το παρόν teaser απεικονίζει τον Black Adam ως μία θανατηφόρα απειλή για την ανθρωπότητα, αμφιβάλουμε αν ο Dwayne Johnson θα υποδυθεί τελικά έναν σκληροπυρηνικό villain.

Scream
Σκηνοθέτης: Matt Bettinelli-Olpin (Ready or Not)
Πρωταγωνιστούν: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette
Πρεμιέρα: 14 Ιανουαρίου, 2021 (Αμερική)

Μία δεκαετία μετά το Scream 4 (2011) θα δούμε την επιστροφή μίας εκ των πλέον σημαντικότερων σειρών από ταινίες horror των 90s, επαναφέροντας μάλιστα τρεις από τους βασικότερους ηθοποιούς της τετραλογίας. Ο δολοφόνος με την εμβληματική μάσκα του φαντάσματος επιστρέφει, έχοντας βάλει στο στόχαστρο μία ομάδα εφήβων. Υποθέτουμε ότι η νέα ταινία θα επιχειρήσει να φέρει και κάποιον καυστικό σχολιασμό στις σύγχρονες τάσεις του είδους, όπως ανάλογα έκαναν και οι προηγούμενες ταινίες για την εποχή τους.

The Black Phone
Σκηνοθέτης: Scott Derrickson (Sinister)
Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Mason Thames, Jeremy Davies
Πρεμιέρα: 4 Φεβρουαρίου, 2021 (Αμερική)

Ο Finney Shaw, ένα νεαρό αγόρι, θα γίνει το έκτο θύμα απαγωγής του λεγόμενου Grabber, ο οποίος θα τον κλειδώσει σε ένα υπόγειο. Εκεί ο Shaw θα βρει μία τηλεφωνική συσκευή με το καλώδιο κομμένο (για τους νεότερους αναγνώστες να επισημάνουμε ότι παλιά τα τηλέφωνα είχαν καλώδια…). Χρησιμοποιώντας αυτό το τηλέφωνο, ο Finney θα διαπιστώσει ότι μπορεί να ακούσει τις φωνές των προηγούμενων θυμάτων, τα οποία θα τον βοηθήσουν να δραπετεύσει. Το The Black Phone επαναφέρει σε συνεργασία τους Scott Derrickson και Ethan Hawke, έπειτα από το ενδιαφέρον και ιδιαίτερα άβολο Sinister (2012).

The Tender Bar
Σκηνοθέτης: George Clooney (The Monuments Men)
Πρωταγωνιστούν: Ben Affleck, Tye Sheridan, Christopher Lloyd, Lily Rabe
Πρεμιέρα: 17 Ιανουαρίου (Amazon Prime)

Ένα νεαρό αγόρι θα θελήσει να βρει την πατρική φιγούρα στο πρόσωπο του θείου του, του Charlie Moehringer (Ben Affleck), αφότου ο πατέρας του εγκατέλειψε τον ίδιο και τη μητέρα του. Η συνέχεια θα μεταφέρει το σταδιακό δέσιμο με τον θείο του μέσα από το σκηνικό του μπαρ. Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μία “feel good” ταινία με έναν αρκετά πιο ανάλαφρο ρόλο για τον Ben Affleck σε σχέση με τις πρόσφατες ταινίες του.

Apex
Σκηνοθέτης: Edward Drake (Cosmic Sin)
Πρωταγωνιστούν: Neal McDonough, Bruce Willis
Πρεμιέρα: 12 Νοεμβρίου (διαδικτυακή διανομή)

Ο Bruce Willis πρωταγωνιστεί ως ένας πρώην αστυνομικός (τι άλλο;) που θα έχει το ρόλο του θηράματος σε ένα έρημο νησί, όπου θα κυνηγηθεί από πέντε κυνηγούς. Σύντομα θα μάθουν ότι απέναντι από τον Bruce Willis οι κυνηγοί θα γίνουν κυνηγημένοι. Λέτε να κάνει την έκπληξη και να αποδειχθεί ως μία ποιοτική ταινία σε αντίθεση με τις τελευταίες 10-20 όπου έχει πρωταγωνιστήσει (θα πάρουμε ένα ρίσκο και θα απαντήσουμε κατηγορηματικά: όχι).

Home Sweet Home Alone
Σκηνοθέτης: Dan Mazer (Dirty Grandpa)
Πρωταγωνιστούν: Archie Yates, Ellie Kemper, Rob Delaney
Πρεμιέρα: 12 Νοεμβρίου (Disney+)

Ένα από αυτά τα reboot που δεν ζήτησε κανείς και που δεν έχουν και λόγο ύπαρξης, δεδομένου ότι οι πρώτες ταινίες του Chris Columbus είχαν μεταφέρει με τον πλέον ιδανικό τρόπο τη συγκεκριμένη σεναριακή ιδέα, από όλες τις πλευρές της παραγωγής. Εδώ και χρόνια βέβαια είμαστε στην εποχή των reboot και των ασφαλών επιλογών από τα στούντιο, επομένως για τα δεδομένα της Disney μόνο λογική φαντάζει αυτή η κίνηση. Τουλάχιστον δεν το πήγε από την αντίθετη μεριά σε σχέση με την τελευταία της μόδα που θέλει τα κλασικά της animations να τα μεταφέρει ως live-action.

The Beatles: Get Back, ντοκιμαντέρ
Πρεμιέρα: 25 Νοεμβρίου (Disney+), 3 επεισόδια

Το νέο ντοκιμαντέρ για τους μοναδικούς Beatles θα επικεντρωθεί στη δημιουργία του τελευταίου άλμπουμ τους, του Let It Be, από ένα υλικό που δημοσιεύεται για πρώτη φορά μέσω επιλεγμένων κομματιών από 55 ώρες βιντεοσκόπησης και 150 ώρες ηχογράφησης.

Mayor of Kingstown, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 14 Νοεμβρίου (Paramount+), 10 επεισόδια

Το Mayor of Kingstown θα διαδραματίζεται στη φερώνυμη επαρχιακή πόλη, η οικονομία της οποίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα σωφρονιστικά της ιδρύματα. Showrunner της σειράς είναι ο Taylor Sheridan, γνωστός για τη δουλειά του στο Yellowstone. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Jeremy Renner.

The Shrink Next Door, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 12 Νοεμβρίου (Apple TV+)

Το The Shrink Next Door θα αποτελεί μία μαύρη κωμωδία που θα μεταφέρει την πραγματική ιστορία της σχέσης μεταξύ του επιχειρηματία Martin Markowitz και του ψυχιάτρου του, Isaac Herschkopf. Ο τελευταίος είχε καταφέρει σε τέτοιο βαθμό να χειραγωγήσει τον Markowitz ώστε να αποκομίσει τεράστια χρηματικά ποσά αλλά ακόμα και να του επιτρέψει να ζήσει στο σπίτι του ενώ ο Markowitz μεταφέρθηκε στον ξενώνα. Στη σειρά θα δούμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Will Ferrell (Martin Markowitz) και Paul Rudd (Isaac Herschkopf), σε μία παραγωγή που αν μη τι άλλο φαίνεται αρκετά ενδιαφέρουσα.

Peacemaker, 1η σεζόν
Πρεμιέρα: 13 Ιανουαρίου, 2021 (HBO Max), 8 επεισόδια

Με υψηλές προδιαγραφές έρχεται η πρώτη σειρά στο λεγόμενο DCEU, φέρνοντάς μας ένα spin-off του The Suicide Squad (με έμφαση στο “The”, μην μπερδευτεί κανείς με το ανοσιούργημα του David Ayer). Στο Peacemaker θα δούμε τον John Cena να επιστρέφει ως ο επώνυμος αντιήρωας, έπειτα από τα γεγονότα του The Suicide Squad, ενώ και ο James Gunn θα επιστρέψει ως σεναριογράφος αλλά και σκηνοθέτης για τα πέντε από τα οκτώ επεισόδια.

Η συμμετοχή του τελευταίου είναι αναμφίβολα ένα θετικό σημάδι καθώς οι έως τώρα δουλειές του ξεχωρίζουν στην κατηγορία των υπερ-ηρωικών ταινιών (παρότι βέβαια δεν μιλάμε για αριστουργήματα). Και ναι, το The Suicide Squad τελικά δεν ήταν η μεγάλη επιστροφή της κάφρικης συμμορίας που ήθελαν να μας κάνουν να πιστέψουμε, αλλά δεν έπαυε να έχει τις καλές στιγμές του, επιτρέποντάς του να ξεχωρίσει, έστω και λίγο, από τις διάφορες μετριότητες του DCEU.

Cine-TV Νέα

Το Guardians of the Galaxy Vol. 3 βρήκε τον villain του
Μέσω Tweet του James Gunn έγινε γνωστό πως ο βρετανός Will Poulter θα υποδυθεί τον ρόλο του Adam Warlock, έναν εκ των παλιότερων χαρακτήρων της Marvel. Κατά την ιστορία των κόμικ, μία μυστική ομάδα επιστημόνων με απολυταρχική ιδεολογία δημιούργησε τον τέλειο άνθρωπο στο πρόσωπο του Adam Warlock. Αφού ξέφυγε από τους δημιουργούς του, το συγκεκριμένο ον αποφάσισε να ταξιδέψει στο διάστημα, συναντώντας διάφορους φίλιους και εχθρικούς χαρακτήρες.

Όσον αφορά στον ηθοποιό, ο νεαρός Will Poulter φαίνεται να έχει μία σταθερή πορεία προς όλο και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα στα The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader (2010), Maze Runner (2014) και The Revenant (2015), μεταξύ άλλων, ενώ επίσης έκανε και το πέρασμά του από τα βιντεοπαιχνίδια σε έναν εκ των πρωταγωνιστικών ρόλων στο The Dark Pictures Anthology: Little Hope.

Το System Shock θα έρθει ως τηλεοπτική σειρά
Ένα από τα πλέον ιστορικά FPS, το System Shock, θα μεταφερθεί εντός του 2022 ως μία live-action σειρά για τη διαδικτυακή υπηρεσία του Binge. Το νεοσύστατο Binge έχει έδρα την Αυστραλία και ακόμα δεν έχουμε δείγματα από δικές του παραγωγές. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως έχει αναλάβει την ανάπτυξη μίας τηλεοπτικής σειράς βασισμένης στα Driver, σε συνεργασία με τη Ubisoft.

The post Cine-TV #205 appeared first on GameOver.

Keywords
cine, robert pattinson, colin farrell, tim burton, dwayne johnson, pierce brosnan, scream 4, george clooney, bruce willis, john cena, league, flash, συγκεκριμένο, disney, films, batman, joker, dawn, planet, jeffrey, wright, paul, zoe, reboot, nolan, σημαίνει, tim, burton, dwayne, Johnson, noah, pierce, black, adam, shazam, cox, david, scream, νέα, scott, phone, tender, clooney, lloyd, amazon, edward, bruce, home, sweet, beatles, taylor, yellowstone, apple, hbo, max, john, james, συμμετοχή, galaxy, tweet, marvel, narnia, voyage, runner, pictures, hope, system, fps, ubisoft, gameover, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, live, john cena, dwayne johnson, burton, το θεμα, αυστραλια, βημα, δουλεια, εδρα, θεμα, μητερα, μοδα, νησι, ντοκιμαντερ, οικονομια, ταινιες, τηλεφωνο, flash, fps, james, joker, runner, scream 4, scott, ubisoft, γεγονοτα, γινει, διαστημα, δικη, δωσει, εγινε, εκτιμηση, ελευθερια, ελπιδα, εξελιξη, εποχη, ερχεται, ιδεα, ιδιο, υπηρεσια, υφος, θειο, θετικο, ιδεολογια, κινηση, κωμωδια, λογο, ομαδα, οκτω, πρισμα, ρισκο, ρολο, σαββατο, σειρες, συγκεκριμένο, συνεχεια, συντομα, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, συμπαν, φυσικο, φορα, ωρες, αγορι, adam, batman, beatles, βηματα, black, phone, bruce willis, bruce, clooney, colin farrell, cox, dawn, disney, δουλειες, david, dwayne, edward, εμφαση, επεισοδια, films, galaxy, george clooney, gameover, john, home, hope, ηρωας, ιδανικο, ιδιαιτερα, jeffrey, league, lloyd, sweet, marvel, narnia, noah, nolan, paul, tweet, pictures, pierce, pierce brosnan, planet, robert pattinson, reboot, scream, σημαίνει, spider, system, ταξιδι, taylor, tim, tim burton, tender, υλικο, voyage, wright, yellowstone, zoe
Τυχαία Θέματα