Μόνο σε κονσόλες νέας γενιάς (και PC) θα κυκλοφορήσει το Dragon Age 4

Το Dragon Age 4 θα είναι αποκλειστικά new-gen τίτλος, που θα κυκλοφορήσει μόνο για Xbox Series, PlayStation 5 και PC, σύμφωνα με μια αναφορά του GamesBeat.

Το παραπάνω ​​προήλθε αρχικά από το προφίλ στο LinkedIn ενός πρώην προγραμματιστή της BioWare,

το οποίο έχει ως listed μόνο new-gen κονσόλες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές ως πλατφόρμες-στόχο του τίτλου. Το GamesBeat έχει έκτοτε επιβεβαιώσει από διάφορες πηγές ότι η EA δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το Dragon Age 4 σε Xbox One και PlayStation 4.

Το GamesBeat αναφέρει ότι η δημιουργία cross-gen παιχνιδιών έχει προκαλέσει κάποια σημαντικά προβλήματα ανάπτυξης στην EA, συγκεκριμένα στην περίπτωση του Battlefield 2042. Ενώ το Battlefield θα εξακολουθεί να πωλείται σε ένα μεγάλο κοινό που έχει στην κατοχή του είτε Xbox One είτε PlayStation 4, το GamesBeat εικάζει ότι μέχρι να είναι έτοιμο προς κυκλοφορία το Dragon Age 4, τα Xbox Series X/S και PlayStation 5 θα έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά μεγάλο κοινό για να δικαιολογήσουν την έλλειψη μιας cross-gen κυκλοφορίας.

Να θυμίσουμε ότι το Dragon Age 4 αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2018 μεσα από ένα teaser trailer, αλλά η ανάπτυξη του RPG φαίνεται να είναι αρκετά “προβληματική” από τότε. Ο κύριος παραγωγός, ο Fernando Melo, αποχώρησε από το project το 2019 και έκτοτε είχαμε ελάχιστες επίσημες πληροφορίες για τον τίτλο, εκτός από κάποια concept arts, την επιβεβαίωση του setting του τίτλου στο Tevinter και άλλο ένα σύντομο teaser trailer.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι υπήρξε μια αναφορά από το Bloomberg νωρίτερα φέτος που πρότεινε ότι το Dragon Age 4 είχε προγραμματιστεί να περιλαμβάνει ένα “έντονο multiplayer στοιχείο”, αλλά ότι η επιτυχία τίτλων όπως το Star Wars Jedi: Fallen Order (και η αποτυχία του Anthem) έπεισε την EA να αφήσει τη BioWare να σχεδιάσει το single-player RPG που θέλει. Αυτές οι αλλαγές φαίνεται να έγιναν αρκετά αργά στην ανάπτυξη, οπότε δεν έχει φανεί ακόμα το πώς θα επηρεάσει την προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού.

The post Μόνο σε κονσόλες νέας γενιάς (και PC) θα κυκλοφορήσει το Dragon Age 4 appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα