Η Ιταλία κατάσχει ακίνητα 115 εκατομμυρίων δολαρίων του πρώην πιλότο της F1, Nikita Mazepin και του πατέρα του

Η επιχείρηση της ιταλικής κυβέρνησης είχε στόχο μια βίλα γνωστή ως Rocky Ram που ανήκει στους Mazepins, οι οποίοι έχουν συμπεριληφθεί σε λίστα κυρώσεων της ΕΕ, αναφέρει το Reuters. Ο πατέρας του οδηγού αγώνων, Dmitry, περιγράφεται ως μέλος του στενότερου κύκλου του Προέδρου Vladimir Putin στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

Οι κατασχέσεις ήταν

μέρος μιας μεγαλύτερης επιχείρησης των ιταλικών αρχών, οι οποίες έχουν κατασχέσει βίλες και γιοτ αξίας άνω των 900 εκατομμυρίων ευρώ από πλούσιους ανθρώπους που συνδέονται με τη ρωσική κυβέρνηση κι επιδιώκουν να τιμωρήσουν τη χώρα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο που κατασχέθηκε μέχρι στιγμής είναι ένα σούπερ γιοτ ύψους 530 εκατομμυρίων ευρώ που ανήκει στον δισεκατομμυριούχο Andrey Igorevich Melnichenko. H κατάσχεση έγινε στο λιμάνι της Τεργέστης.

Ο Nikita Mazepin προσλήφθηκε για να αγωνιστεί για τη Haas F1, μια αμερικανική ομάδα της Formula 1, για τη σεζόν 2021. Μετά την εισβολή στην Ουκρανία, η Haas απέλυσε τον Ρώσο πιλότο πριν τη δεύτερη σεζόν του στο πρωτάθλημα. Ένα συμβόλαιο χορηγίας από την εταιρία του πατέρα του, Uralkalli, ακυρώθηκε κι αφαιρέθηκαν τα λογότυπά της, που κυριαρχούσαν στο χρώμα του αυτοκινήτου.

5.2 εκατομ. οχήματα λιγότερα εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία

Η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, εκτοπίζοντας και σκοτώνοντας αμέτρητους ανθρώπους, καθώς και σπέρνοντας την αβεβαιότητα στην ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία έχει επηρεάσει μια σειρά από αυτοκινητοβιομηχανίες.

The post Η Ιταλία κατάσχει ακίνητα 115 εκατομμυρίων δολαρίων του πρώην πιλότο της F1, Nikita Mazepin και του πατέρα του appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα