Η Αστυνομία σταματά Chevy Bolt χωρίς οδηγό για κλειστά φώτα

Η ανάρτηση δείχνει την αστυνομία να έχει ακινητοποιήσει ένα αυτόνομο Chevrolet Bolt EV επειδή οδηγούσε με τα φώτα σβηστά σε νυχτερινές ώρες. Όπως ανακαλύφθηκε από το The Drive, σύμφωνα με ένα Tweet από τον επίσημο λογαριασμό της Cruise, το δοκιμαστικό όχημα συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών κι αναζήτησε την πλησιέστερη ασφαλή τοποθεσία ώστε να μην διακοπεί η κυκλοφορία. Ένας αξιωματικός επικοινώνησε

με το προσωπικό της εταιρίας που επιβλέπει την κίνηση του οχήματος, αλλά δεν έγινε καμία αναφορά για το περιστατικό.

Σύμφωνα με ένα επόμενο Tweet και σχόλια που έγιναν στο The Verge, η Cruise συνεργάζεται στενά με το San Fransisco Police Department σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης με αυτόνομα οχήματα σε καταστάσεις όπως αυτή εδώ. Πράγματι, η εταιρία δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 19′ στο YouTube τον Νοέμβριο του 2021 εξηγώντας τη διαδικασία, η οποία περιλαμβάνει την επικοινωνία με την Cruise με έναν αριθμό ταυτότητας οχήματος, την αποκάλυψη της τοποθεσίας του και τον προσδιορισμό του λόγου της κλήσης.

Δεν είναι σαφές γιατί το αυτόνομο όχημα οδηγούσε με τα φώτα σβηστά. Τον Ιανουάριο, η Cruise δημοσίευσε ένα βίντεο με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της GM, Mary Barra, να πηγαίνει μια βόλτα τη νύχτα με ένα από τα αυτόνομα δοκιμαστικά οχήματα που λειτουργούν στο San Fransisco. Η εταιρία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αυτά τα οχήματα είχαν παραδώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια γεύματα σε όλη την πόλη.

Η Cruise δήλωσε επίσης τον Μάρτιο ότι ήταν έτοιμη να επεκταθεί πέρα ​​από τη συγκεκριμένη πολιτεία. Ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Kyle Vogt, είπε ότι η νεοσύστατη εταιρία που ελέγχεται από τη GM έχει ήδη σχέδια να επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε άλλες αστικές περιοχές προτού επεκτείνει περαιτέρω τα robotaxi της σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα συμπεράσματα που εξήχθησαν στο San Fransisco θα είναι λοιπόν σημαντικά κι ο αντίκτυπος τους θα γίνει αισθητός παγκοσμίως.

The post Η Αστυνομία σταματά Chevy Bolt χωρίς οδηγό για κλειστά φώτα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα