H έλλειψη ημιαγωγών δε θα διορθωθεί μέχρι το 2024, λέει η VW

Ο Οικονομικός Διευθυντής της VW, Arno Antlitz, έκανε την παραπάνω δήλωση σε μια συνέντευξη στην Boersen-Zeitung αυτό το Σαββατοκύριακο, υποστηρίζοντας ότι οι προμήθειες ημιαγωγών θα βελτιωθούν φέτος και το 2023, αλλά δεν θα αποκατασταθούν πλήρως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας.

«Βλέπουμε μια διαρθρωτική υποπροσφορά το 2022, η οποία είναι πιθανό να υποχωρήσει κάπως το τρίτο ή το τέταρτο τρίμηνο», είπε. «Η κατάσταση θα πρέπει να βελτιωθεί το 2023, αλλά το διαρθρωτικό πρόβλημα δεν θα έχει ακόμη επιλυθεί πλήρως».

Ο Antlitz πιστεύει ότι τα προβλήματα θα παραμείνουν μέχρι το 2024, επειδή οι

κατασκευαστές chip δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση. 

40% πάνω οι τιμές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων!

Οι προοπτικές της VW είναι το ίδιο απαισιόδοξες με αυτές της BMW. «Περιμένω να αρχίσουμε να βλέπουμε βελτιώσεις το αργότερο μες στο 2022, αλλά θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε μια θεμελιώδη έλλειψη το 2023», δήλωσε ο CEO του BMW Group, Oliver Zipse, στη Neue Zuercher Zeitung .

Κι αν η πρόβλεψη της VW και της BMW αποδειχθεί σωστή, αυτά είναι πολύ άσχημα νέα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες που αγωνίζονται να ανακάμψουν μετά από δύο χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων που πλήχθηκε από έναν συνδυασμό περιορισμών COVID-19, ελλείψεων chip και πιο πρόσφατα, προβλήματα στην απόκτηση καλωδίων από προμηθευτές με έδρα την εμπόλεμη Ουκρανία.

CEO προειδοποιεί: μην περιμένετε μείωση στις τιμές!

Τόσο η BMW όσο κι η VW αναγκάστηκαν να σταματήσουν την παραγωγή για αρκετές ημέρες πρόσφατα λόγω ελλείψεων στην καλωδίωση. Ο Antlitz λέει ότι ο προμηθευτής τους λειτουργεί με μία βάρδια, περιορίζοντας την προσφορά κι αναγκάζοντας τη VW να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές για να καλύψει τη ζήτηση, αν κι ισχυρίζεται ότι αυτό είναι μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Ειδικά οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν επίσης την προοπτική περαιτέρω επιπλοκών με τη μορφή τεράστιων πιθανών αυξήσεων στο ενεργειακό κόστος, τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές χώρες αναζητούν εναλλακτικές λύσεις για τα εισαγόμενα καύσιμα από τη Ρωσία.

The post H έλλειψη ημιαγωγών δε θα διορθωθεί μέχρι το 2024, λέει η VW appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα