Σιωπηλά οικολογικά drift στον πάγο με 1.914 ηλεκτρικά άλογα

Rimac Nevera, το απόλυτο ηλεκτρικό hypercar. Διαθέτει τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, με συνολική απόδοση 1.914 ίππους. Βρέθηκε στη Σουηδία για δοκιμές εξέλιξης ώστε να τελειοποιήσει συστήματα όπως το ABS, το ESP και το torque-vectoring πριν από την παράδοση των πρώτων οχημάτων παραγωγής. Επίσης, για να δοκιμάσει τα προτεινόμενα χειμερινά ελαστικά που σχεδίασε ειδικά για το συγκεκριμένο

μοντέλο η Pirelli.

Συνέντευξη: Mate Rimac, ο πιτσιρικάς που διευθύνει την Bugatti

«Οι δοκιμές σε μια επιφάνεια χαμηλής πρόσφυσης όπως αυτή, μας επιτρέπουν να κάνουμε ακριβείς παρατηρήσεις σχετικά με την απόδοση των συστημάτων μας σε χαμηλές θερμοκρασίες», δήλωσε ο Miroslav Zrnčević, οδηγός εξέλιξης της Bugatti Rimac. «Όλα συμβαίνουν σε πολύ χαμηλότερη ταχύτητα από ό,τι στην άσφαλτο, κι έχουμε ωραίες, ομοιόμορφες επιφάνειες οδοστρώματος, ώστε να γνωρίζουμε ότι τα δεδομένα που λαμβάνουμε δεν επηρεάζονται από τις ατέλειες της επιφάνειας ή τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Μετά από αυτές τις δύο εβδομάδες δοκιμών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε ακριβώς τα αποτελέσματα που θέλαμε να επιτύχουμε».

Το Nevera ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμές πιστοποίησης για τις ΗΠΑ και την Ευρώπη κι οι παραδόσεις πρόκειται να ξεκινήσουν τους επόμενους δύο μήνες. Αυτή η δοκιμή, ωστόσο, επέτρεψε στην εταιρεία να επικυρώσει το αποτέλεσμα που είχε πετύχει προηγουμένως σε κλιματικούς θαλάμους.

«Για εμάς, αυτή η διαδικασία δοκιμής σε κρύο καιρό ήταν μια ευκαιρία να βάλουμε το τελευταίο 0,1% τελειότητας στο Nevera, διασφαλίζοντας ότι θα είναι άψογο όταν οι ιδιοκτήτες μας αρχίσουν να τα παραλαμβάνουν σε μόλις δύο μήνες», δήλωσε ο Mate Rimac, Διευθύνων Σύμβουλος της ο όμιλος Rimac. «Η εύρεση αυτής της ισορροπίας στη δημιουργία μιας ανταποδοτικής, αλλά ασφαλούς, οδήγησης σε ένα αυτοκίνητο 1.914 ίππων με τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες, ενώ παράλληλα προσφέρει ρυθμισιμότητα στο απόλυτο όριο ήταν ο στόχος μας από την πρώτη μέρα. Τώρα που τελειώνουν οι δοκιμές, μπορώ να πω με σιγουριά ότι αυτό ακριβώς πετύχαμε με το Nevera.»

The post Σιωπηλά οικολογικά drift στον πάγο με 1.914 ηλεκτρικά άλογα appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα