Audi RS Q8: είστε σίγουροι ότι προτιμάτε την Lamborghini Urus;

Το Audi RS Q8 ήταν πάντα μια πιο προσγειωμένη και λιγότερο κραυγαλέα εναλλακτική της Lamborghini Urus με εξαιρετικές επιδόσεις, ήδη από το εργοστάσιο. Για τους ιδιοκτήτες που θέλουν να είναι ταχύτεροι από το ιταλικό SUV της Sant’Agata, η O.CT Tuning προσφέρει τρία επίπεδα βελτίωσης επιδόσεων για το RS Q8, με τεράστιες τιμές ισχύος.

Οπτικά, το βελτιωμένο RS Q8 δεν διαφέρει πολύ από το εργοστασιακό μοντέλο. Στην

πραγματικότητα, η μόνη διαφορά είναι οι σφυρήλατες ζάντες αλουμινίου 23 ιντσών που εξοικονομούν 8 κιλά μη αναρτώμενου βάρους ανά τροχό (!) και κάνουν εξαιρετική δουλειά στο γέμισμα των θόλων των τροχών.

Ο twin-turbo 4.0 λίτρων V8 του RS Q8 αποδίδει 600 ίππους και 800 Nm) ροπής και πρόκειται για τον κινητήρα που κινεί το RS7 που οδηγούμε αυτή την εβδομάδα. Μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε μετά απολύτου λόγου γνώσεως, ότι δε στερείται τσαγανού κι ηχητικής πανδαισίας, αλλά η O.CT Tuning δε συμφωνεί μαζί μας κι ανεβάζει αυτούς τους αριθμούς στους 802 ίππους και τα 1.030 Nm ροπής. Η αύξηση έγινε δυνατή χάρη στο πακέτο Performance 3 που περιλαμβάνει αλλαγή στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου και διαφορετική εξάτμιση, που προσφέρει ακόμα πιο δυνατό ήχο.

Ο γερμανικός βελτιωτής προσφέρει επίσης το μικρότερο πακέτο Performance 1 με 700 ίππους και 900 Nm, με αλλαγή μόνο στη χαρτογράφηση. Τέλος, υπάρχει το πακέτο Performance 2 με απόδοση 735 ίππους και 950 Nm, όπου αλλάζει κι η εισαγωγή. Η OC.T Tuning δεν έχει ανακοινώσει τιμές για τα τρία πακέτα, αλλά ήδη δέχεται παραγγελίες.

Όσοι θέλουν να συντονίσουν το RS Q8 τους έχουν πολλές επιλογές αφού εκτός από το OC.T Tuning, άλλες εταιρείες έχουν παρουσιάσει τις δικές τους εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένων των ABT,  Mansory, Manhart,  Lumma Design και  JD Egnineering.

The post Audi RS Q8: είστε σίγουροι ότι προτιμάτε την Lamborghini Urus; appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα