Ferrari Purosangue: το απόλυτο SUV θα βγει από το Maranello

Το πρώτο μοντέλο υψηλό μοντέλο από το Maranello έχει χάσει το ογκώδες καμουφλάζ των προηγούμενων πρωτοτύπων, επιβεβαιώνοντας ότι οι φωτογραφίες που διέρρευσαν  από τον Φεβρουάριο έδειχναν πράγματι το πραγματικό όχημα.

Η Purosangue καλύπτεται τώρα από μια λεπτή μεμβράνη που αποκαλύπτει τις καμπύλες του ανάγλυφου αμαξώματος και τις εισαγωγές στον προφυλακτήρα και τα μπροστινά φτερά.

Το πρωτότυπο εξέλιξης είναι εξοπλισμένο με ένα σετ μαύρων ζαντών δέκα ακτίνων και διαθέτει πίσω αεροτομή και τέσσερις απολήξεις εξάτμισης

τοποθετημένες στα άκρα του διαχύτη. Μπορούμε επίσης να δούμε ένα μικρό τμήμα των πίσω φώτων LED κάτω από το πίσω έντονα κεκλιμένο παρμπρίζ και πλαστική επένδυση στα πλαϊνά μαρσπιέ.

Η Ferrari Purosangue φαίνεται να έχει μαζεμένες διαστάσεις σε σύγκριση με το ταπεινό Volkswagen T-Cross που είναι σταθμευμένο στο βάθος. Φαίνεται πολύ φαρδιά και πολύ χαμηλή για SUV, με αεροδυναμική σιλουέτα κι εξογκωμένα πίσω φτερά. Ωστόσο, είναι πιο ψηλή και μεγαλύτερη από οποιοδήποτε μοντέλο της Ferrari, κάτι που σε συνδυασμό με το πεντάθυρο αμάξωμα και την υψηλότερη απόσταση από το έδαφος, θα την καθιστά το πιο πρακτικό μοντέλο της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Όσον αφορά τις επιλογές κινητήρων, υπήρξαν εικασίες για μια υβριδική διάταξη, σύμφωνα με τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της Ferrari. Αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα, είναι αν θα φέρει τον twin-turbo 2.9 λίτρων V6 από την  296 GTB ή τον twin-turbo V8 από την SF90 Stradale, ενώ υπάρχουν και φήμες για κορυφαία έκδοση της γκάμας με τον ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων. Σε κάθε περίπτωση, το μοντέλο αναμένεται να διαθέτει δυνατότητα τετρακίνησης, εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα και πολύ υψηλή απόδοση, τοποθετώντας το στην κορυφή της πυραμίδας των SUV επιδόσεων.

Η νέα Ferrari Purosangue  θα κάνει το ντεμπούτο της κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες/μήνες, ενώ οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το 2023. Οι αντίπαλοι θα περιλαμβάνουν την επερχόμενη facelift Lamborghini Urus, η οποία θα είναι επίσης υβριδική, την πρόσφατα αποκαλυφθείσα Aston Martin DBX707 κι ως ένα βαθμό την πλήρως ηλεκτρική Lotus Eletre.

The post Ferrari Purosangue: το απόλυτο SUV θα βγει από το Maranello  appeared first on CarTalk.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα