Έχασε την όρασή του από το ένα μάτι ο Σαλμάν Ρούσντι μετά την επίθεση

Διευκρινίσεις για την κατάσταση της υγείας του Σαλμάν Ρούσντι έδωσε πρώτη φορά ο ατζέντης του, Andrew Wylie, δύο μήνες μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε ο συγγραφέας στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με όσα ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα El País, ο 75χρονος συγγραφέας έχει χάσει την όρασή του από το ένα μάτι, ενώ δεν μπορεί πια να χρησιμοποιήσει το ένα του χέρι.

«Τα τραύματά του ήταν βαθιά, αλλά έχασε και την όρασή του από το ένα μάτι. Είχε τρία σοβαρά τραύματα στον λαιμό. Το ένα

του χέρι είναι ακινητοποιημένο, επειδή τα νεύρα στο χέρι του κόπηκαν. Και έχει πολλά τραύματα στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα. Ήταν μία βίαιη επίθεση», περιέγραψε ο Wylie, ο οποίος πάντως απέφυγε να αποκαλύψει αν ο Ρούσντι εξακολουθεί να νοσηλεύεται, αρκούμενος να σχολιάσει πως το σημαντικό είναι ότι ο συγγραφέας θα ζήσει.

Επίσης, δήλωσε ότι είχε συζητήσει με τον συγγραφέα για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας επίθεσης κατά το παρελθόν, με δεδομένες τις απειλές που ο Ρούσντι είχε δεχτεί για τη ζωή του μετά την κυκλοφορία του έργου του Σατανικοί στίχοι, όμως παρατήρησε πως δεν μπορείς να προστατευτείς από κάποιο μεμονωμένο άτομο που θα σου επιτεθεί από το πουθενά, καθώς είναι κάτι εντελώς απροσδόκητο και παράλογο. «Ήταν σαν τη δολοφονία του Τζον Λένον», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα