180.000 επισκέπτες στη φετινή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η προσέλευση επαγγελματιών και κοινού στη φετινή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοργανωτές.

Ειδικότερα, την έκθεση επισκέφτηκαν φέτος 93.000 επαγγελματίες του βιβλίου από περισσότερες από 100 χώρες (έναντι 36.000 το 2021), 87.000 απλοί επισκέπτες (έναντι 37.500 το 2021), ενώ περίπου 6.400 ήταν οι εκπρόσωποι του Τύπου που βρέθηκαν στη Φρανκφούρτη για να καλύψουν δημοσιογραφικά τις εκδηλώσεις. Ακόμα, τις σχεδόν τριάντα εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν

στο Διεθνές Κέντρο Μετάφρασης παρακολούθησαν περί τους 1.500 επισκέπτες.

«Εν μέσω μίας πιεστικής παγκόσμιας πολιτικής κατάστασης, αυτή η έκθεση έστειλε σημαντικά μηνύματα: οι συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο λειτουργούν ως αντίδοτο στην πόλωση σε εποχές έντονων διαφωνιών. Αυτό δείχνει πόσο σημαντική είναι η Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης ως χώρος συνάντησης για την παγκόσμια εκδοτική κοινότητα: πολύτιμες σχέσεις συντηρούνται και νέες δημιουργούνται εδώ μέσα σε λίγες μέρες», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Frankfurter Buchmesse, Jurgen Boos.

Keywords
Τυχαία Θέματα