Δάνειο 7 δισ. ευρώ στην Air France από την γαλλική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Γαλλίας δίνει δάνειο ύψους 7 δισ. ευρώ στην αεροπορική εταιρεία Air France, που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα εξαιτίας του κορονοϊού.

Η Air France λαμβάνει ένα πακέτο βοήθειας ύψους 7 δισ.ευρώ από την γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου

να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία του κορονοϊού. Μάλιστα, η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε πως δεν εξετάζει την πιθανότητα κρατικοποίησής της, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας Μπρινό Λεμέρ.

Επίσης, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι η βοήθεια θα δοθεί με τη μορφή δανείων: 4 δισ. τραπεζικά δάνεια με κρατική εγγύηση και άλλα 3 δισ. απευθείας από το κράτος. «Πρέπει να σώσουμε την εθνική εταιρεία μας», είπε, χαρακτηρίζοντας «ιστορικό» αυτό το σχέδιο διάσωσης.

«Τα αεροσκάφη της Air France είναι καθηλωμένα στο έδαφος, για αυτό πρέπει να την στηρίξουμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι η βοήθεια θα δοθεί υπό την προϋπόθεση ότι ο όμιλος «θα γίνει η πιο φιλική προς το περιβάλλον αεροπορική εταιρεία στον πλανήτη».

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ο υπουργός είπε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται παράλληλα και ένα σχέδιο στήριξης της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault, ύψους περίπου 5 δισεκ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Air France/KLM προ ημερών, μέσω δηλώσεων του CEO της, είχε καταστήσει σαφές ότι μόνο με κρατική ενίσχυση θα μπορούσε να επιβιώσει.

Μέτρα στη Γαλλία

Οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία της Γαλλίας εθελοντικά, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική προεδρία. Επιπλέον, η χρήση μάσκας θα καταστεί πιθανώς υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς, στο πλαίσιο της στρατηγικής εξόδου από την καραντίνα, κάτι που θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις 11 Μαΐου.

Επίσης, σύμφωνα με το Ελιζέ, η στρατηγική επανεκκίνησης της χώρας θα είναι «προσαρμοσμένη» στις ανάγκες κάθε περιφέρειας. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στη συνάντηση που είχε σήμερα με αιρετούς εκπροσώπους, είπε ότι η άρση των περιορισμών θα πρέπει να σχεδιαστεί σε συνεργασία με τους τοπικούς δήμους.

Παρόλα αυτά, παραμένουν πολλά ερωτηματικά γύρω από τη στρατηγική «εξόδου» από την καραντίνα η οποία ισχύει από τις 16 Μαρτίου στη χώρα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα