Σε αποχή οι δικηγόροι της Αθήνας την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των δικαστηρίων

Με αποχή από τα καθήκοντα τους υποδέχονται οι δικηγόροι Αθηνών την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, με τους Συλλόγους τους να εκφράζουν επιφυλάξεις για τα μέτρα προστασίας στα δικαστήρια.

Την αποχή των δικηγόρων Αθηνών την προσεχή Τρίτη, 28.4.2020 από την άσκηση των καθηκόντων τους, τόσο των δικαστικών, όσο και των εξωδικαστικών (υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία), χωρίς την χορήγηση κατ' εξαίρεση αδειών, αποφάσισε

το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Υπενθυμίζεται πως η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε χθες υπό την προεδρεία του Προέδρου, Δημήτρη Βερβεσού, με τηλεδιάσκεψη, ανακοίνωσε πως «το δικηγορικό σώμα τάσσεται υπέρ της ασφαλούς επαναλειτουργίας των δικαστηρίων, με βάση τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υγειονομικών αρχών και την τήρηση συγκεκριμένων προληπτικών μέτρων γενικής και ατομικής προστασίας, που θα εγγυώνται την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών και θα διασφαλίζουν την δημόσια υγεία».

Ωστόσο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι «οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την ασφαλή παροχή των υπηρεσιών και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, προτείνεται η αποχή από τα καθήκοντά μας από 28 Απριλίου μέχρι και 5 Μαίου».

Εξάλλου, η Συντονιστική Επιτροπή εξέφρασε «την ικανοποίησή της για την κυβερνητική απόφαση, έστω και καθυστερημένα, για την κατάργηση του προγράμματος "τηλεκατάρτισης" επιστημόνων. Αναμένει από την Κυβέρνηση την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεών της για την οικονομική στήριξη των επιστημόνων-δικηγόρων».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε δηλώσεις του στο iEidiseis ο κ. Βερβεσός είχε εμφατικά τονίσει πως οι δικηγόροι διεκδικούν την υπαγωγή τους στους δικαιούχους του επιδόματος των 800 ευρώ, ενώ σημείωσε ότι η υπόθεση των voucher «έπρεπε να είχε τελειώσει νωρίτερα», καθώς «αδίκησε και ευτέλισε έναν ολόκληρο κλάδο επιστημόνων».

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται αποφάσεις για κινητοποιήσεις και από δικηγορικούς συλλόγους άλλων πόλεων, ενώ το δικηγορικό σώμα θα επανεξετάσει συνολικά τη θέση του την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα