Γ.Γ. Τουρισμού: Το κράτος δεν είναι ασφαλιστική να αποζημιώνει εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Ο Γ.Γ. Τουρισμού Κώστας Λούλης τόνισε πως το κράτος δεν είναι ασφαλιστική για να αποζημιώνει επιχειρήσεις και εργαζόμενους, με την Κατερίνα Νοτοπούλου να απαντά.

Ο Γ.Γ. Τουρισμού Κώστας Λούλης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό και τα σχέδια της κυβέρνησης. Ο ίδιος δήλωσε πως «δεν είμαι προφήτης να σας πω τι θα λέμε μετά από ένα ή δυο μήνες», ερωτηθείς για τους μελλοντικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς, στον χώρο του τουρισμού.

Επίσης,

διευκρίνισε ότι «πρέπει όλοι να καταλάβουν, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, πως δεν είναι το κράτος μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώσει τους πάντες».

Μάλιστα, στη συνέχεια είπε πως «είναι επιχειρηματίες και υπάρχουν κάποια ρίσκα». Ακόμη, υπογράμμισε ότι η φετινή χρονιά στον τουρισμό είναι «σαν έχει γίνει πόλεμος, θα είναι κάτι καλύτερο από ότι ήταν η δεκαετία του 1940».

Παρόλα αυτά, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση, ως απάντηση στον Κώστα Λούλη. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «ο κυνισμός με τον οποίο ο ΓΓ του Υπουργείου Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης δηλώνει στην ΕΡΤ ότι "Πρέπει όλοι να καταλάβουν, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, πως δεν είναι το κράτος μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώσει τους πάντες" είναι ενδεικτικός των προθέσεων και του σχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «δεν έχουν πρόθεση και σχέδιο να στηρίξουν τους εργαζόμενους στον τουρισμό ούτε να διασώσουν τις επιχειρήσεις αλλά να εξυπηρετήσουν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα».

Ακόμη, δήλωσε πως το κράτος είναι ένα «λογιστήριο για μια και μόνο ιδιωτική εταιρία, την MARKETING GREECE την οποία αποζημιώνει μάλιστα και με το παραπάνω».

«Οι ευκαιρίες που έβλεπε ο Υπουργός Τουρισμού (με δήλωσή του στις 13 Φεβρουαρίου ) για τον ελληνικό τουρισμό με αφορμή τον κορονοϊό, είναι προφανώς για την ΝΔ ευκαιρία για να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέροντα νομοθετώντας με ΠΝΠ», συμπλήρωσε στη συνέχεια της ανακοίνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα