Θρίαμβος και ρεκόρ του Φερστάπεν στο Μεξικό

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής με μία ακόμη κυριαρχική εμφάνιση ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Πόλης του Μεξικού (19ος εφετινός αγώνας) και έφτασε τις 16 στη σεζόν, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Formula 1.

The records keep tumbling for @Max33Verstappen

An incredible 16th win of the season #F1 #MexicoGP pic.twitter.com/q9XrlRcmhr

Formula 1 (@F1) October 29, 2023

Συνολικά με τη σημερινή ο πιλότος της Red Bull έφτασε τις 51 νίκες στην καριέρα του ισοφαρίζοντας στην τέταρτη θέση της λίστας με τους πολυνίκες οδηγούς τον Γάλλο τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Αλέν Προστ, ενώ είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Φέτελ, που έχει στο ενεργητικό του 53 νίκες.

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes έκανε σπουδαίο αγώνα και πήρε την δεύτερη θέση, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari, παρότι εκκίνησε από την pole position, τερμάτισε τρίτος. Πίσω του βρέθηκε ο έτερος οδηγός της «Σκουντερία», Κάρλος Σάινθ (χθες οι πιλότοι της Ferrari έκανε το 1-2 στα επίσημα δοκιμαστικά, ωστόσο, δεν κατάφεραν να ανέβουν και οι δύο στο βάθμο).

MAX VERSTAPPEN WINS IN MEXICO!!!

Lewis Hamilton crosses the line in second with Charles Leclerc taking the final podium spot #F1 #MexicoGP pic.twitter.com/PkAUM3EYqk

Formula 1 (@F1) October 29, 2023
Keywords
Τυχαία Θέματα