Menorca Open: Τρίτος τίτλος στη σεζόν για Λεμπρόν και Γκαλάν! (vid)

Πρωταθλητές του Menorca Open για το 2023 στέφθηκαν οι Χουάν Λεμπρόν και Αλεχάνδρο Γκαλάν. Το Νο3 δίδυμο του World Padel Tour πραγματοποίησε μία σχεδόν άπταιστη εμφάνιση στον μεγάλο τελικό και επιβλήθηκε με 6-3, 6-2 των Αρτούρο Κοέγιο και Αγκουστίν Τάπια σε λίγο παραπάνω από μία ώρα αγώνα.

Αυτός ήταν ο τρίτος τίτλος των δύο Ισπανών εντός του 2023, με όλα τα τρόπαια μάλιστα να έρχονται

σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών (Finland Open και German Open τα άλλα δύο). Παράλληλα, αυτή καταγράφεται και ως η πρώτη νίκη των Λεμπρόν/Γκαλάν επί των Κοέγιο/Τάπια σε τελικό φέτος, αφού σε όλες τις προγενέστερες συναντήσεις τους ο Ισπανός με τον Αργεντινό είχαν βγει θριαμβευτές.

#WPTMenorcaOpen pic.twitter.com/Vg5riABvW1

World Padel Tour (@WorldPadelTour) October 29, 2023

Αν και οι Λεμπρόν και Γκαλάν πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να πετύχουν κάτι παραπάνω από την Νο3 θέση στην τελική κατάταξη της σεζόν (ατομικά Νο5 και Νο6), έχουν άλλα τρία τουρνουά μπροστά τους και η αγωνιστική τους κατάσταση τους καθιστά τουλάχιστον ισότιμα φαβορί με τους Κοέγιο/Τάπια αλλά και τους Ντι Νένο/Στούπατσουκ στη διεκδίκηση αυτών των τίτλων.

Στον αντίποδα, οι Κοέγιο/Τάπια μπορεί να βγήκαν βαθμολογικά ευνοημένοι από το Menorca Open συγκριτικά με τους Ντι Νένο/Στούπατσουκ (αποκλείστηκαν στα ημιτελικά), ωστόσο παραμένουν δίχως τίτλο από τα τέλη Ιουλίου και το Malaga Open.

Έκτοτε οι δυο τους έφτασαν μόλις δύο φορές σε τελικό σε ένα σύνολο πέντε διοργανώσεων, δίχως να μπορέσουν να πάρουν και το τρόπαιο. Υπενθυμίζεται βέβαια πως ο Ισπανός με τον Αργεντινό έχουν πάρει ήδη 10 τίτλους στο WPT φέτος, χάρη στο απίστευτο πρώτο ήμισυ της σεζόν τους.

Στις γυναίκες, οι Μάρτα Ορτέγκα και Γκέμα Τριάι έσπασαν και την… τελευταία κατάρα, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο τους στο WPT από τότε που συνέθεσαν δίδυμο. Οι δυο τους επικράτησαν με 6-4, 4-6, 6-4 των Πάουλα Χοσεμαρία και Αριάνα Σάντσεθ σε έναν από τους συναρπαστικότερους τελικούς της χρονιάς, βάζοντας έτσι φρένο στο σερί των πέντε χαμένων τελικών.

Αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως η Χοσεμαρία λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης ενημερώθηκε πως έφυγε από τη ζωή η γιαγιά της, κάτι που σαφώς την επηρέασε ψυχολογικά εκείνη τη στιγμή -όπως και τη Σάντσεθ-, ωστόσο αμφότερες αποφάσισαν να παίξουν κανονικά.

Αγωνιστικά, η Τριάι με την Ορτέγκα έβγαλαν μακράν την καλύτερή τους εμφάνιση στη σεζόν, με την 31 ετών Ισπανίδα να έχει το επιπλέον κίνητρο… της έδρας, καθώς κατάγεται από τη Μινόρκα. Από την πλευρά τους, οι Χοσεμαρία και Σάντσεθ σε αρκετά σημεία του αγώνα εμφανίστηκαν πιο άτολμες επιθετικά, κάτι που έγειρε σε βάρος τους αρκετές κρίσιμες λεπτομέρειες.

God save the queens#WPTMenorcaOpen pic.twitter.com/CH33fbMPmc

World Padel Tour (@WorldPadelTour) October 29, 2023

Για τις Ορτέγκα και Τριάι αυτός είναι από κοινού ο πρώτος τίτλος στο WPT, αν και είχαν ήδη ένα τρόπαιο από το Italy Major του Premier Padel το καλοκαίρι. Σε ατομικό επίπεδο, αυτός ήταν ο τέταρτος φετινός τίτλος της Τριάι στο σιρκουί, αφού είχε κατακτήσει και τα La Rioja Open, Chile Open και Paraguay Open τον Μάρτιο, με παρτενέρ τότε την Αλεχάνδρα Σαλαζάρ.

Από την πλευρά τους, οι Χοσεμαρία και Σάντσεθ βίωσαν μόλις τη δεύτερη φετινή τους ήττα σε ένα σύνολο 15 τελικών. Υπενθυμίζεται βέβαια πως οι δύο Ισπανίδες έχουν ήδη μαθηματικά εξασφαλισμένη την Νο1 θέση στην κατάταξη για το φινάλε της χρονιάς, ενώ με τα 13 τρόπαια που έχουν ήδη συλλέξει κατέχουν το απόλυτο ρεκόρ για μία σεζόν στην ιστορία του WPT.

Πλέον, επόμενος σταθμός για το Τουρ θα είναι το Malmö Open στη Σουηδία, την εβδομάδα 6-12 Νοεμβρίου.

Τα highlights των τελικών:

The post Menorca Open: Τρίτος τίτλος στη σεζόν για Λεμπρόν και Γκαλάν! (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα