Επίθεση της βουλγαρικής ομοσπονδίας στον Σάουθγκειτ λόγω...ρατσισμού

Ο πρόεδρος της βουλγαρικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (BFU) Μπόρισλαβ Μιχαίλοφ , εξέφρασε την αγανάκτησή και την απογοήτευσή του, για τα σχόλια του ομοσπονδιακού προπονητή της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκειτ, σχετικά με την πιθανότητα ρατσιστικών επιθέσεων στον προκριματικό αγώνα του Euro 2020 του επόμενου μήνα στη Σόφια.

Ο Σάουθγκειτ, ανέφερε ότι προτίθεται να συμβουλεύσει τους παίκτες της πριν από το παιχνίδι της 14ης Οκτωβρίου, ενώ δήλωσε ότι φοβόταν ότι αυτοί θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ρατσιστικές επιθέσεις
στη Βουλγαρία, επειδή ένας Βούλαγος οπαδός «επιτέθηκε» στον Ραχίμ Στέρλινγκ όταν οι ομάδες συναντήθηκαν στο Wembley το περασμένο Σάββατο.

Η FA δήλωσε ότι ένα άτομο αποβλήθηκε από το γήπεδο για «κακοποίηση και καταχρηστική συμπεριφορά» κατά τη διάρκεια της νίκης 4-0 της Αγγλίας.

Ωστόσο, σε μία ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα της, η BFU, ανέφερε ότι οι ανησυχίες αυτές είναι «αβάσιμες, ακατάλληλες και περιττές».

Σε επιστολή που απέστειλε σε UEFA και της FA, ο πρώην τερματοφύλακας της Βουλγαρίας, Μιχάιλοφ δήλωσε: «Δεν έχουμε λάβει επίσημες πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες του Βούλγαρου φιλάθλου στο στάδιο Wembley. Ακόμα κι αν συνέβαινε αυτό, θεωρούμε ότι οι γενικεύσεις και η δημιουργία άσκοπης έντασης από επίσημα μέλη της αγγλικής ομάδας είναι απολύτως απαράδεκτα και σε αντίθεση με το πνεύμα του αμοιβαίου σεβασμού και της αμεροληψίας, βασικές αξίες τόσο της UEFAόσο και το BFU.»

Η Αγγλία είναι στην κορυφή του πρώτου ομίλου με 12 πόντους σε τέσσερα παιχνίδια, ενώ η Βουλγαρία έχει δύο σε πέντε αγώνες.

Η UEFA διέταξε τη BFU να κλείσει μερικώς το εθνικό στάδιο Vasil Levski για την επίσκεψη της Αγγλίας, αφού οι οπαδοί θεωρήθηκαν ένοχοι ρατσιστικής συμπεριφοράς σε αγώνες νωρίτερα φέτος.

Οι Βούλγαροι οπαδοί μιμήθηκαν «φωνές μαϊμού» στους μαύρους παίκτες όταν η Αγγλία ταξίδεψε τελευταία στη Σόφια το 2011, ωθώντας την UEFA να επιβάλει πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα