Δείτε τι έγινε την Πέμπτη στη Euroleague (videos)

Η τέταρτη αγωνιστική, μέχρι στιγμής, δεν έχει αναδείξει τη δύναμη της έδρας. Αντιθέτως, οι ταξιδευτές απόλαυσαν τη φιλοξενία των γηπεδούχων. Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα και Χίμκι πέρασαν από Αγία Πετρούπολη, Βελιγράδι και Μόναχο κι ετοιμάζονται, όπως όλοι οι υπόλοιποι, για την πρώτη διπλή δοκιμασία της σεζόν.

Πράσινο ζενίθ

Στη «Βενετία του Βορρά» ο Παναθηναϊκός δεν πνίγηκε. Αντιθέτως, είχε
σταθερή πλοήγηση από Φριντέτ, Καλάθη και Τόμας, πέτυχε σε τρίτη διαδοχική αγωνιστική 79 πόντους, φεύγοντας αυτή τη φορά νικητής από την Αγία Πετρούπολη. H ευστοχία των «Πράσινων» από την περίμετρο στο πρώτο μισό του τρίτου δεκαλέπτου, ήταν το καύσιμο της νίκης επί της Ζενίτ.

1647

Τόσες ημέρες είχαν περάσει από την προηγούμενη νίκη της Έφες επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Τότε -τον Απρίλιο του 2015- είχε χρειαστεί ένα buzzer-beater του Τζάνινγκ. Τώρα τη δουλειά την έκαναν από μόνοι τους οι Μαδριλένοι, οι οποίοι με το θλιβερό 23,3% στα δίποντα (7/30) βοήθησαν αρκετά τους φιναλίστ της προηγούμενης σεζόν, που στηρίχθηκαν στον «οδοστρωτήρα» Ντάνστον και τον μυαλωμένο Σίμον.

Η Μπάρτσα νικάει (και) χωρίς point guard!

Ερτέλ, Πάνγκος, Ρίμπας, Ντιλέινι στο απουσιολόγιο. Άρα η δουλειά του άσου μοιράστηκε στους Χάνγκα, Μπολμάρο, Χίγκινς, Κούριτς. Πρόβλημα ουδέν. Οι Καταλανοί άντεξαν και στο ξύλο του Ερυθρού Αστέρα (μετά Τόμιτς εποχή), ο Μίροτιτς έκανε του δουλειά του super star -τιμήθηκε για την προσφορά του στο σερβικό λάο- αλλά η τέταρτη νίκη ήρθε κυρίως χάρη στον «πολυμορφικό» Ντέιβις. Κατά τα άλλα μην ψάχνετε για ποιότητα: 39 λάθη και 33 ασίστ έγραψε το κοντέρ για τις δύο ομάδες. Στα πρωτεύοντα, η επιστροφή του Κούζμιτς στη δράση. Τρεις μήνες νωρίτερα είχε κάνει…προσποίηση στο Χάρο, βγαίνοντας σώος από τρομακτικό αυτοκινητικό ατύχημα.

Defense!

Με 10/30 δίποντα και 6/26 τρίποντα η Βαλένθια δεν είχε τύχη στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι έκανε το προαπαιτούμενο, προστάτευσε την έδρα της χωρίς να λάμψει και ετοιμάζεται για διπλό crash-test για να δοκιμάσει τα όριά της: την Τετάρτη υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε και την Παρασκευή καταφθάνει στο Σ.Ε.Φ.

Όταν δεν υπάρχει ο Λεβαντόβσκι…

1:26 για το τέλος του ημιχρόνου. Κάρφωμα του Λούτσιτς και στη Βαυαρία η Μπάγερν παίρνει κεφάλι στο σκορ 37-36 έναντι της Χίμκι. Οι Γερμανοί ξαναβρίσκουν το δρόμο για το καλάθι 6:18 πριν από το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Το κακό για εκείνους είναι πως στο μεταξύ η παρέα του Σβεντ έχει κάνει ένα…μικρό σερί της τάξεως του 20-0! O Μπούκερ επέστρεψε και τιμήθηκε, Γκιλ και Τίμα αποτέλεσαν και πάλι την άξια φρουρά του Τσάρου Σβεντ κι η ζωή συνεχίζεται.

«Κουραστήκατε; Ε τότε παίξτε»!

Όχι κόουτς Σφαιρό δεν κουραστήκαμε. Euroleague, 4η αγωνιστική, μέρος δεύτερον, έχουμε και λέμε: Ζάλγκιρις Κάουνας-Βιλερμπάν στις 20:00 (Novasports 3HD), Άλμπα Βερολίνου-ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις 21:00 (Novasports5HD), Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε στις 21:45 (Novasports3HD), Μπασκόνια-Ολυμπιακός στις 22:00 (Novasports2HD) και βεβαίως βεβαίως Super Euroleague πριν και μετά από το ματς των «Ερυθρολεύκων». Σίγα μην κουραστήκαμε…

No. Plays. Off#GameON pic.twitter.com/YmXyNOiTKD

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) October 24, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα