The Witcher 3: Wild Hunt - Complete Edition Review

Το φορητό “έπος” του Geralt.

Στο πρωτότυπο μας review για το The Witcher 3: Wild Hunt το είχαμε βαθμολογήσει με 10 βγάζοντας την εξής ετυμηγορία: “Ένα παιχνίδι που πραγματικά σου δίνει μία από τις πιο αυθεντικές αισθήσεις ανοιχτού κόσμου που έχουν υπάρξει σε ένα RPG και συνδυάζοντας τα ονειρικά του γραφικά. Πιστό στην ιστορία και τη συμπεριφορά των Witchers. Οι καλογραμμένοι χαρακτήρες, οι φοβερές ατάκες, η

φοβερή μουσική επένδυση και τα υπέροχα σενάρια που θα ζήσετε, θα σας αποζημιώσουν συναισθηματικά και με το παραπάνω. Σίγουρα αξίζει τον χρόνο και την προσοχή σας αν είστε λάτρεις των Open-World παιχνιδιών όπως το Skyrim.” Διαβάστε το review του The Witcher 3: Wild Hunt

Εν έτη 2019, είναι εξαιρετικά δύσκολο να πεις κάτι για το The Witcher 3, το οποίο να μην έχει ήδη ειπωθεί ξανά. Η δημιουργία της CD Projekt Red έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στις καρδιές εκατομμυρίων παικτών και έχει αποτελέσει αφορμή για αρκετούς από εμάς, για να μυηθούμε στο λογοτεχνικό σύμπαν του Πολωνού συγγραφέα Andrzej Sapkowski. Τέσσερα χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του στα PC, PS4 και Xbox One και τρία χρόνια μετά την διάθεση της Complete Edition του, το The Witcher 3: Wild Hunt αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά μνημειώδες open world Action RPG που μεταφέρεται στο Nintendo Switch, μετά το The Elder Scrolls V: Skyrim.

Η μεταφορά ενός τίτλου σαν του The Witcher 3 σε μια κονσόλα σαν το Switch προφανώς και μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα... τολμηρό εγχείρημα. Στην πραγματικότητα η CD Projekt ακολουθεί το παράδειγμα των υπολοίπων “μεγάλων” publishers της βιομηχανίας, όπως της Bethesda, η οποία πέρα από το Skyrim μετέφερε αρκετούς ακόμη τίτλους της στην υβριδική κονσόλα της Nintendo. Όπως είδαμε στις περιπτώσεις των DOOM και Wolfenstein II: The New Colossus, το Switch μπορεί να “σηκώσει” απαιτητικούς τίτλους, αρκεί οι developers να προβούν στο κατάλληλο optimization. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι το The Witcher 3 “γονάτιζε” τα PS4 και Xbox One, οπότε εύλογα υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες για την τύχη του όλου εγχειρήματος.

Οι αμφιβολίες αυτές ευτυχώς εξανεμίστηκαν την πρώτη φορά που τρέξαμε το αριστουργηματικό RPG της CD Projekt Red στην κονσόλα της Nintendo. Προφανώς, οι developers αναγκάστηκαν να προβούν σε διάφορες... αλχημείες για να καταφέρουν να μας παρουσιάσουν μια “serviceable” εκδοχή του παιχνιδιού, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Να προσθέσουμε σε αυτό το σημείο, ότι η έκδοση για το Switch αναπτύχθηκε από την Saber Interactive, δημιουργό των NBA Playgrounds και Shaq Fu: A Legend Reborn.

Πώς είναι λοιπόν το The Witcher 3 στο Nintendo Switch; Μέσες άκρες πρόκειται για το ίδιο game που μας μάγεψε προ τετραετίας και το οποίο είναι ικανό να χαρίσει -τουλάχιστον- 150 ώρες gameplay. Με δεδομένο ότι μιλάμε για την Complete Edition του παιχνιδιού, το πακέτο περιλαμβάνει τα εξαιρετικά expansions Hearts of Stone και Blood Wine, καθώς και τα 16 DLC που είχαν διατεθεί δωρεάν τα προηγούμενα χρόνια στα PC, PS4 και Xbox One. Από τη στιγμή που είχαμε ασχοληθεί εκτενώς με την αρχική έκδοση του The Witcher 3 στο πρωτότυπο review μας, εδώ θα επικεντρωθούμε καθαρά στο πώς τρέχει το εν λόγω RPG στο Switch.

Ξεκινώντας από την ανάλυση, το The Witcher 3 τρέχει στα 540p στην οθόνη του Switch ή του Switch Lite και στα 720p στην οθόνη της τηλεόρασης σας. Όπως είναι αναμενόμενο χρησιμοποιείται dynamic resolution scaling για να επιτευχθεί ένα σχετικά σταθερό frame rate. H native ανάλυση στο handheld mode δεν πέφτει κάτω από 456p και εάν το νούμερο αυτό σας φαίνεται χαμηλό, τότε θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε το τι συνέβη στην περίπτωση του Xenoblade Chronicles 2, στο οποίο η native ανάλυση έπεφτε μέχρι τα 386p. Φτάνουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι η Saber Interactive και η CD Projekt Red “ξεζούμισαν” στην κυριολεξία το hardware του Switch για να μας παρουσιάσουν αυτό το αποτέλεσμα.

Σε ότι έχει να κάνει με το frame rate, είναι σαφές ότι οι developers στόχευαν στα 30fps, ωστόσο παρά την χρήση του dynamic resolution scaling παρατηρούνται πτώσεις στις πυκνοκατοικημένες περιοχές. Όπως είναι αναμενόμενο, οι πτώσεις του frame rate είναι μικρότερες και λιγότερο αισθητές όταν παίζετε στην οθόνη της τηλεόρασής σας. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πάντως ότι είχαν παρατηρηθεί frame drops και στις υπόλοιπες console εκδόσεις του The Witcher 3, οπότε το πρόβλημα αυτό δεν οφείλεται σε κάποια αμέλεια από την πλευρά των developers. Δεδομένων των αναλογιών λοιπόν η έκδοση για το Switch στέκεται θα λέγαμε στο ύψος των περιστάσεων.

Η νέα έκδοση του The Witcher 3 υστερεί επίσης σε ότι αφορά το texture filtering και το draw distance. Παράλληλα, όπως έχουμε δει σε αρκετούς ακόμη open world τίτλους στο Switch, παρατηρείται έντονο texture popping. Αναμενόμενα η χαμηλή ποιότητα των textures είναι ακόμη πιο εμφανής, όταν παίζετε στην τηλεόρασή σας. Σε ηχητικό επίπεδο, η έκδοση για το Switch υστερεί ελαφρώς λόγω της συμπίεσης των αρχείων ήχου, αλλά ευτυχώς τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα απ' ότι είχαμε δει στην περίπτωση του Dark Souls Remastered.

To review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για Nintendo Switch, η οποία μας παραχωρήθηκε από την Bandai Namco Hellas.

IGN Greece
Keywords
Τυχαία Θέματα