Από την Ασία έρχεται η νέα υπερηρωική ταινία της Marvel

Δεν θα τα έβαζα μαζί του.

Τα Marvel Studios λέγεται ότι αναπτύσσουν ταινία για τον Shang-Chi, τον πρώτο Ασιάτη σούπερ ήρωα, σύμφωνα με το Deadline.

Ο σεναριογράφος Dave Callaham θα γράψει το σενάριο. Πρόσφατη δουλειά του είναι το "Wonder Woman 1984". Ο Callaham είναι κινέζικης καταγωγής και αυτήν την περίοδο ετοιμάζει το σενάριο για την ταινία κινουμένων σχεδίων "Spider-Man: Into the Spider-Verse

2".

Για την ιστορία, ο Shang-Chi είναι γνωστός ως 'Master of Kung-Fu' στο σύμπαν της Marvel. Πρωτοεμφανίστηκε το 1973 στο "Special Marvel Edition #15". Είναι γνωστός για τις ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες και μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά αντίγραφα του εαυτού του. Στα κόμικς έγινε, εν τέλη, μέλος των Avengers.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το στούντιο ενδιαφέρεται για τον Shang-Chi. Δημοσιεύματα θέλουν το project να προτείνεται από το 2005, όταν η Marvel Entertainment ανακοίνωσε την δημιουργία του Marvel Cinematic Universe και την συγκέντρωση $525 εκ. για τη δημιουργία δικών της ταινιών.

Άλλες προτάσεις που κυκλοφορούσαν τότε ήταν αυτόνομες ταινίες για τους Captain America, Nick Fury, Black Panther, Ant-Man, Dr. Strange, Hawkeye, Cloak & Dagger, Power Pack, The Avengers και Shang-Chi. Όπως βλέπουμε κανένα από τα προαναφερθέντα projects δεν περιλαμβάνει τον Iron Man, την πρώτη παραγωγή της εταιρείας, η οποία βγήκε το 2008 και αποτέλεσε την αρχή του MCU.

Από αυτές, μόνο οι τέσσερις απέκτησαν τελικά αυτόνομη ταινία, ενώ οι Nick Fury και Hawkeye εμφανίστηκαν σε διάφορες ταινίες. Τα Marvel Studios ήθελαν αρχικά να ξεκινήσουν "παράλληλες παραγωγές" και για τις 10 ταινίες, αν και μετά την πρόσληψη του Kevin Feige ως πρόεδρο του στούντιο το 2007, το αρχικό πλάνο άλλαξε.

Άγνωστο παραμένει γιατί κάποιες ταινίες βγήκαν αργότερα και κάποιες δεν βγήκαν καθόλου, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Shang-Chi βρίσκεται ακόμα στις σκέψεις αρκετών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Marvel ψάχνει διάφορους σκηνοθέτες με ασιατική καταγωγή για το project και στόχος της είναι η δημιουργία παρόμοιας επιτυχίας σε θέματα κουλτούρας με αυτή του "Black Panther". Όπως γνωρίζουμε, η ταινία έχει έντονο το αφρικανικό μοτίβο, καθώς σχεδόν όλο το cast, ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος είχαν παρόμοια καταγωγή.

Αναμένουμε το sequel του "Black Panther" με τον Ryan Coogler να επιστρέφει στην σκηνοθεσία και σεναριογραφία της ταινίας. Όπως και να δούμε αν τελικά θα αποκτήσει κάποια υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Πλέον περιμένουμε την πρώτη γυναίκα υπερηρωίδα που αποκτά αυτόνομη ταινία, την Captain Marvel, να κάνει την εμφάνισή της στη μεγάλη οθόνη στις 7 Μαρτίου.

Εν αναμονή όλων των εξελίξεων, ρίξτε μια ματιά στον κινηματογραφικό μας οδηγό για τον Δεκέμβριο και πείτε μας σε ποιες αίθουσες θα σας συναντήσουμε αυτόν τον μήνα.

IGN Greece State Like Sleep - Trailer Οι νέες αφίσες της εβδομάδας 26/11 - 2/12 Το BFI λέει όχι στις χαρακτηριστικές ουλές των κινηματογραφικών villain

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα