Η δεκάδα των πρώτων σε πωλήσεις manga του 2018 έχει μερικές εκπλήξεις

Στην 5αδα μάλιστα.

Μία δεκάδα των πρώτων σε πωλήσεις manga, μαζί και με τον αριθμό των αντιτύπων που πωλήθηκαν, κυκλοφόρησε. Αν και οι πρώτοι τρίτοι τίτλοι δεν εκπλήσσουν, σίγουρα οι δύο που ακολουθούν δεν ήταν οι αναμενόμενοι.

Το comicbook μετέφερε τη δημοσίευση ενός γνωστού ρεπόρτερ στο Twitter με τη λίστα της τελικής κατάταξης πωλήσεων των δημοφιλών manga.

Μπορεί ο Luffy να μην έγινε, ακόμα, ο Βασιλιάς των Πειρατών, το 'One Piece' ωστόσο έστεψε, για ακόμα μία φορά, τους Mugiwaras νικητές, φέρνοντας τους στην πρώτη

θέση με 8.113.317 αντίτυπα. Απολύτως λογικό αν συλλογιστούμε τη φάση την οποία διανύει η ιστορία του. Βρισκόμαστε στο βασίλειο του Wano, με έναν εξαιρετικά επικίνδυνο Yonko και ένα μέρος της ιστορίας που βρίσκεται πίσω από τα Poneglyph, τα καταραμένα σπαθιά, το kairoseki και τον χαμένο αιώνα στο επίκεντρο.

Στο νούμερο 2 ήρθε το "My Hero Academia", και καλύτερα να μην το πούμε στον Bakugo. Με 6.718.185 το manga του Kohei Horikoshi κέρδισε επάξια τη θέση του, και ποιος να το περίμενε για κάποιον που ξεκίνησε όπως όλοι οι λάτρες των ιαπωνικών κόμικ. Ο τίτλος είχε την τιμητική του φέτος, με την 3η σεζόν του anime να φέρνει μαζί και την ανακοίνωση της 4ης. Το manga έκανε μία μικρή παύση μέσα στον Οκτώβριο και επανήλθε στον κανονικό του ρυθμό πολύ γρήγορα. Μία live-action μεταφορά ετοιμάζεται, επιπλέον, από την εταιρεία παραγωγής Legendary Entertainment.

Στην τρίτη θέση με 5.235.963 αντίτυπα ήρθε ο φρικαλέος κόσμος του Hajime Isayama, όπου η ανθρωπότητα αναζητά τη σωτηρία της από τους Τιτάνες ενώ παράλληλα εξυφαίνονται ανείπωτες συνωμοσίες. Το manga μπαίνει στην τελική του φάση, με ένα τέλος που φαίνεται αρκετά τρομερό, αφού ο ίδιος ο Isayama δυσκολεύεται να το σχεδιάσει. Το anime ολοκλήρωσε το πρώτο μισό της 3ης σεζόν και θα επιστρέψει τον Απρίλιο με περισσότερη δράση. Όπως το "My Hero Academia", το "Attack on Titan" θα λάβει κι αυτό τη δική του live-action μεταφορά, από τον σκηνοθέτη του "IT".

Στην 4η και την 5η θέση έχουμε δύο τίτλους για τους φίλους του αθλητισμού. Το "Slam Dunk" προηγείται με 5.214.085. Παρά τη δημοτικότητα του, το manga για την ομάδα του μπάσκετ από το λύκειο Shōhoku έχει βάλει μέχρι και τον επίλογο του. Όμως συνεχίζει δυναμικά τις πωλήσεις.

Σε αντίθεση, το "Haikyu!!" που το ακολουθεί στην πέμπτη θέση με 5.030.624 αντίτυπα είναι μία πιο φρέσκια παρουσία, αφού ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2012 στις σελίδες του Weekly Shonen Jump. Η πλοκή του τοποθετείται και πάλι σε ένα λύκειο και ακολουθεί τα βήματα του Shōyō Hinata, ενός μαθητή με μεγάλη αγάπη στο βόλεϊ και πολύ αποφασιστικότητα.

Την 6η θέση κέρδισε το manga "Kingdom" με 4.970.171 και την πρωτότυπη ιστορική του πλοκή, η οποία φέρνει τους αναγνώστες στην αρχαία Κίνα, και συγκεκριμένα στην Περίοδο των Εμπόλεμων Βασιλείων. Στην 7η θέση βρέθηκε το "The 7 Deadly Sins" του Nakaba Suzuki, του οποίου ο τίτλος διαθέτει και ένα spin-off manga, ενώ το anime βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν.

Ακολουθεί, στην 8η θέση, το "The Promised Neverland" με 4.246.955 αντίτυπα, μία εξίσου λογική εμφάνιση στη δεκάδα. Η ιδιαίτερη ιστορία του με τους τρεις πρωταγωνιστές του ορφανοτροφείου Grace Field House πρόκειται να αποκτήσει πολύ σύντομα τη δική της anime μεταφορά. Την 9η θέση κέρδισε το "That Time I Got Reincarnated as a Slime" με 3.460.066, ένα manga της κατηγορίας των light novel, με επίκεντρο μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Στην 10η θέση μία ακόμα γνωστή και δημοφιλής επιλογή, το "Tokyo Ghoul:re". Τα δαιμόνια που συνεχίζουν την ιστορία του Sui Ishida έριξαν τους τίτλους τέλους του τρία κεφάλαια νωρίτερα, φέτος.

Συνοπτικά, η λίστα που αφορά το χρονικό διάστημα Νοέμβριος 2017- Νοέμβριος 2018 έχει ως εξής:

One PieceMy Hero AcademiaAttack on TitanSlam DunkHaikyu!!KingdomThe Seven Deadly SinsThe Promised NeverlandThat Time I Got Reincarnated as a SlimeTokyo Ghoul:re

Αν δεν βρείτε την Θάλεια στο El Dorado, στην Middle Earth ή στην Grand Line, αναζητήστε την στο Facebook ή το Twitter.

IGN GreeceΤο πρώτο παραμυθένια υποσχόμενο κλιπ του "The Promised Neverland"Netflix: 10 anime για binge-watchHalloween και 13 anime τίτλοι που θα σας συναρπάσουν!

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα