Strange Brigade Review

Ποιος θα σώσει τον κόσμο από την Seteki; Μα φυσικά η... παράξενη ταξιαρχία

Είχατε ποτέ την επιθυμία να ζήσετε μία συναρπαστική περιπέτεια σαν και αυτές του IndianaJones; Μήπως κάθε φορά που πετυχαίνετε στην τηλεόραση τον BrendanFraserσαν RickO’Connellστο “TheMummy”, ενώ κάνετε ζάπινγκ, το αφήνετε για να δείτε την ταινία ακόμα και αν την έχετε δει 100 φορές; Ή μήπως, όταν περάσατε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό, ήσασταν ενθουσιασμένοι με τη σκέψη ότι ίσως η ζωή σας στο μέλλον να είναι γεμάτη περιπέτεια (για την απογοήτευση που ακολουθεί μετά από λίγα χρόνια… ουδέν σχόλιον); Φαντάζομαι ότι ο

υποφαινόμενος δεν ήταν ο μόνος που έκανε όλα ή μερικά από τα παραπάνω! Άλλωστε η επιρροή τόσο του Indyόσο και της Μούμιας είναι προφανής και στον καινούριο τίτλο της Rebellion.

Το StrangeBrigadeλοιπόν σας μεταφέρει στην Αίγυπτο της δεκαετίας του ΄30. Εσείς έχετε τον έλεγχο κάποιου από τους τέσσερις βασικούς τυχοδιώκτες της ομώνυμης ομάδας. Ο καθηγητής αρχαιολογίας ArchimedesdeQuincey, η NalanguRushidaκυνηγός δαιμόνων από μία φυλή της Αφρικής, ο σκληροτράχηλος πρώην στρατιώτης FrankFairburne και η GracieBraithwaite, Αγγλίδα εργάτρια από το Lancashire. Έτσι, μόνοι σας ή με άλλους τρεις φίλους σας θα περιπλανηθείτε μέσα σε αρχαίους τύμβους, εγκαταλελειμμένα χωριά και άλλα τοπία της Αιγύπτου προσπαθώντας να σταματήσετε την Seteki, τη διαβολική φαραώ που επέστρεψε μετά από 4000 χρόνια για να σπείρει τον τρόμο και το χάος με τον στρατό της από ζόμπι. Θα τα καταφέρουν άραγε οι ήρωές μας; Τι αγωνία!

Γενικά, το σενάριο του τίτλου δεν κερδίζει κάποιο βραβείο πρωτοτυπίας. Και προφανώς δεν πρόκειται για μία ιστορία που θα σας δημιουργήσει προβληματισμούς. Παρ’ όλα αυτά, είναι σίγουρα διασκεδαστική και βγάζει πολλή αγάπη για ταινίες σαν αυτές που προανέφερα και παρόμοιες τηλεοπτικές σειρές. Τόσο μέσα από το γενικότερο ύφος του, όσο και μέσα από αναφορές με ατάκες όπως για παράδειγμα το κλασικό “itbelongsinamuseum” του professordeQuincey, μπορεί εύκολα να διακρίνει κανείς την επιρροή τους στους developers. Επίσης με την αφήγηση του, εξαιρετικού κατά τη γνώμη μου (ή εκνευριστικού σύμφωνα με άλλων), narratorσου δίνεται η εντύπωση ότι πρόκειται πράγματι για μία παλιά σειρά περιπέτειας.

Στον τομέα του gameplay, ο τίτλος της Rebellion μπορεί να κριθεί αρκετά ικανοποιητικός. Άλλωστε, το στούντιο έχει αρκετές επιτυχίες στο δυναμικό του στην κατηγορία των third-personshooters, όπως για παράδειγμα τη σειρά Sniper Eliteή το ZombieArmyTrilogy. Αν και υπάρχουν διαφορές, όπως για παράδειγμα η απουσία των X-raykills, πιστεύω ότι οι φίλοι της Rebellion θα νοιώσουν αρκετή οικειότητα με το gameplay του StrangeBrigade και στα τρία διαφορετικά gamemodesπου μπορείτε να απολαύσετε. Το κλασικό Campaign, το Hordemode όπου πρέπει να κατατροπώσετε κύματα εχθρών και το ScoreAttack όπου έχει αυτήν την αίσθηση του arcadeμε τους πόντους και τα combo.

Καθένας από τους τέσσερις χαρακτήρες είναι κάπως διαφορετικός ως προς τον τρόπο παιχνιδιού. Ωστόσο, στα βασικά κομμάτια του gameplay, οι διαφορές δεν είναι τόσο σημαντικές ώστε να αισθάνεστε ότι χρειάζεται να ξοδέψετε χρόνο για να συνηθίσετε τον καινούριο σας χαρακτήρα εάν αποφασίσετε να δοκιμάσετε κάποιον άλλον. Σύμφωνα με την εμπειρία μου με το StrangeBrigade, η προσαρμογή στα καινούρια χαρακτηριστικά γίνεται σχεδόν υποσυνείδητα, αφού με όλους τους χαρακτήρες ήμουν, πάνω-κάτω, το ίδιο αποτελεσματικός.

Σε αυτό νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι το βασικό equipmentτου κάθε χαρακτήρα μπορεί να προσαρμοστεί όπως επιθυμείτε. Έτσι, εάν έχετε συνηθίσει ένα συγκεκριμένο shotgunγια παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε με όποιον χαρακτήρα επιθυμείτε. Εάν προτιμάτε τους δυναμίτες από τις χειροβομβίδες, μπορείτε να εξοπλίσετε με αυτούς όποιον χαρακτήρα θέλετε, άσχετα με την defaultπροτίμησή του.

Οι πιο βασικές διαφορές ανάμεσα στους χαρακτήρες, όπου ίσως να χρειαστείτε κάποια εξοικείωση, εντοπίζονται στα amuletpowers. Μαγικές δυνάμεις, δηλαδή, με διαφορετικά effectsοι οποίες συνήθως καταλήγουν σε πολλούς νεκρούς εχθρούς. Ειδικά εάν έχετε συνηθίσει ένα auto-targetingamuletpowerόπως αυτό του καθηγητή deQuincey, όπου απλά πατάτε το «E» και βλέπετε τους undeadνα πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον όσο μακριά και αν βρίσκονται, η αλλαγή σε έναν χαρακτήρα όπως η Nalangu, χρειάζεται κάποια εξάσκηση αφού η αρχική της δύναμη είναι ένα AOEγύρω της.

Ωστόσο, ανάλογη εξάσκηση ίσως να χρειαστείτε ακόμα και αν ξεκλειδώσετε άλλα powersτου ίδιου χαρακτήρα αφού και αυτά μπορεί να έχουν αρκετά διαφορετικά effectsαπό αυτό που έχετε συνηθίσει. Ενδιαφέρων είναι και ο τρόπος με τον οποίο ξεκλειδώνετε αυτές τις δυνάμεις, αφού, σε αντίθεση με το υπόλοιπο equipmentπου το αποκτάτε με το goldπου βρίσκετε στα missions, αυτά τα παίρνετε χρησιμοποιώντας skillpointsτα οποία κερδίζετε όταν συμπληρώνετε reliccollections, πράγμα που επιβραβεύει το ψάξιμο και την εξερεύνηση και δίνει κίνητρο για να ξανακάνετε missionsπου έχετε ολοκληρώσει προσθέτοντας έτσι gametime.

Έτσι φτάνουμε σε ένα άλλο σημαντικό κομμάτι του gameplay (πέρα από το πιστολίδι), τα puzzles. Αυτά, για να είμαστε ειλικρινείς, είναι σε μεγάλο βαθμό… παζλ για νήπια, του στυλ «βάλε το αστεράκι στην τρύπα που ταιριάζει»! Το μόνο που χρειάζονται στην πλειοψηφία τους είναι παρατηρητικότητα έτσι ώστε να μπορείτε να εντοπίσετε τη λύση τους, η οποία είναι συνήθως κάπου εκεί κοντά. Όμως ο βασικός τους ρόλος, πιστεύω ότι είναι να σας δώσουν την αίσθηση ότι εξερευνείτε αρχαίους ναούς με παγίδες και γρίφους, και όχι να δοκιμάσουν την ευφυία σας. Έτσι νομίζω ότι πετυχαίνουν το σκοπό τους. Ωστόσο, εάν περιμένετε το δεύτερο, θα απογοητευθείτε.

Όμως το gameplayέχει και κάποια μειονεκτήματα. Καταρχάς, στο co-opτο lootδεν μοιράζεται, πράγμα που θα μπορούσε να χαλάσει κάπως το πνεύμα συνεργασίας που θα έπρεπε να έχουν αυτού του είδους τα παιχνίδια (άλλωστε από αυτό έχουν πάρει το όνομά τους… «cooperative»). Βέβαια αυτό το έχουν και άλλα πολύ καλά co-ops και δεν είναι και τόσο σημαντικό μειονέκτημα αφού μπορείτε να απολαύσετε και τα τρία gamemodes σε single-player. Από την άλλη, πιο σημαντικό πιστεύω ότι είναι ο βαθμός ευκολίας του τίτλου. Στο normalτουλάχιστον, ζήτημα είναι εάν με δυσκόλεψαν δυο-τρία bosses(και μόνο bosses), στα οποία το μόνο που χρειαζόταν ήταν να ανακαλύψω τις αδυναμίες τους.

Όσον αφορά τα γραφικά, το StrangeBrigadeεντυπωσιάζει. Ειδικά το περιβάλλον του third-personshooterτης Rebellion είναι πανέμορφο και τα τοπία δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι, πράγματι, λαμβάνει χώρα στην Αίγυπτο της εποχής. Εξαιρετικά είναι και τα ειδικά εφέ. Και γενικά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε αρκετές ευκαιρίες να το διαπιστώσετε και μόνοι σας. Αχ, τόσες πολλές εκρήξεις… Όμως και ο ήχος είναι αρκετά καλός. Το soundtrackπάντα συνοδεύει κατάλληλα το gameplayή τη σκηνή που παρακολουθείτε. Έτσι, όταν για παράδειγμα πολεμάτε τις ορδές των Undead της Seteki, η μουσική θα φροντίζει να σας ανεβάζει την αδρεναλίνη. Πολύ καλοί ήταν και οι voiceactors και οι ερμηνείες τους ταίριαζαν αρκετά με τους χαρακτήρες που υποδύονταν.

Το review βασίστηκε στην ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού για PC, η οποία μας παραχωρήθηκε από την IGE.

IGN GreeceΟ κόσμος προσπαθεί να καταλάβει τι περιέχει το μυστηριώδες νέο update του PS4To Death Stranding στο TGS 2018 ως Stage EventΑνακοινώθηκαν τα παιχνίδια του PS Plus για τον Αύγουστο

Πηγή: IGN Greece

Keywords
Τυχαία Θέματα