Μαρτίνς: «Δεν περίμενα ότι θα ήμασταν τόσο καλά»

Έκπληκτος από το πρόσωπο που δείχνει ως τώρα ο Ολυμπιακός στη σεζόν δηλώνει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ εν' όψει Μπέτις και τόνισε ότι δεν περίμενε ότι η ομάδα του θα έδειχνε τόσο γρήγορα καλά στοιχεία, ενώ ξεχώρισε τις εμφανίσεις του Μαντί Καμαρά.

Αναλυτικά:

Για το πώς είναι το πρώτο διάστημα στην Ελλάδα
και τον Ολυμπιακό: «Είμαι πολύ καλά. Έχω μία πολή καλή ομάδα που με υποστηρίζει από το πρώτο λεπτό και αυτό είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να αναφέρω. Ήταν δύσκολα γιατί ο Ολυμπιακός είναι συνηθισμένος να κερδίζει στην Ελλάδα και όταν δεν είσαι πρωταθλητής, η σεζόν αφήνει πολλές ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Υπήρξε μία μεγάλη αναδιοργάνωση, όμως έγινε πολύ καλά από ικανότατους ανθρώπους. Θέλαμε να σπάσουμε τη ρουτίνα του πρόσφατου παρελθόντος και να ανοίξουμε έναν νέο κύκλο. Έχουμε χτίσει ένα πολύ δυνατό γκρουπ και έχουμε μεγάλη φιλοδοξία να κερδίσουμε τίτλους. Η κύρια προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα. Θέλουμε να ανακτήσουμε την θέση που χάσαμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό στο Γιουρόπα Λιγκ».

Για το αν τον εξέπληξε το καλό ξεκίνημα της σεζόν: «Πιστεύω πολύ στην ομάδα, αλλά πραγματικά δεν περίμενα ότι θα ήμασταν τόσο καλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα γιατί ήρθαν πολλοί παίκτες από διάφορα πρωταθλήματα. Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήρθε από την Πορτογαλία και όλοι ξέρουν τις αληθινές ικανότητες και επιθυμίες του. Είναι ένας παίκτης άνω του μέσου όρου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Γκερέρο ήρθε από την Ισπανία, ο Μιράντα από την Αγγλία, ο Μεριά από την Αφρική, ο Καμαρά από τη Γαλλία. Θέλαμε επίσης να εισάγουμε περισσότερους Έλληνες παίκτες στην ομάδα γιατί είχαμε λίγους. Πήραμε τον Τοροσίδη, τον Φετφατζίδη, τον Μπουχαλάκη, τον Χριστοδουλόπουλο που είναι Έλληνας διεθνής και έχει μεγάλη εμπειρία. Επέστρεψε από την Ολλανδία ο Τσιμίκας, έναν παίκτη από την ακαδημία μας που κάνει απολύτως θαυμάσια πορεία. Υπήρξε φροντίδα ώστε η ομάδα να εξοπλιστεί με ανθρώπους οικείους με την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ποια είναι η κουλτούρα και η φιλοσοφία του Ολυμπιακού, εκτός φυσικά από την ποιότητα. Επελέγησαν όλοι προσεκτικά. Θέλαμε μία ομάδα από πολεμιστές, δουλευταράδες και φιλόδοξους».

Για το αν τον έχουν εκπλήξει κάποιοι παίκτες: «Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη και αποκάλυψη είναι ο Καμαρά, για τον τρόπο που εξελίχθηκε τον τελευταίο καιρό. Ήταν απόλυτα φανταστικός».

Για τους Ζοσέ Σα και Γιάγια Τουρέ: «Εκτός από την ποιότητά τους, η απόκτηση του Σα είχε να κάνει με το ότι θέλουμε δύο παίκτες για να παλεύουν για κάθε θέση στο γήπεδο και ήταν σημαντικό ο Γιαννιώτης να έχει ανταγωνισμό στην θέση του τερματοφύλακα. Ο Γιάγια είναι διαφορετικός παίκτης, ξέρει τον Ολυμπιακό και μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα από πλεράς κινήτρου».

Για τους αντιπάλους στον όμιλο: «Παρ' όλο που δεν περνά την καλύτερή της φάση, η Μίλαν είναι ένα μεγάλο κλαμπ παγκοσμίως. Η Μπέτις έκανε μία εξαιρετική σεζόν και ενισχύθηκε περαιτέρω για την επιστροφή στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του Γουίλιαμ Καρβάλιο. Έκανε μία τεράστια επένδυση και έχει πολύ καλή ομάδα. Η Ντουντελάνζ είναι άγνωστη και θεωρητικά είναι η λιγότερο δυνατή. Λόγω ιστορίας και εμπειρία, η Μίλαν έχει ένα προβάδισμα σε σχέση με τους υπόλοιπους, αλλά νομίζω ότι ο όμιλος θα είναι ισορροπημένος».

Για τα δυνατά σημεία της Μπέτις και ποιον Ολυμπιακό θα δούμε την Πέμπτη: «Η Μπέτις αξίζει πολλά. Δεν άρχισε καλά τη σεζόν και είχε πολλές αλλαγές, αλλά υπάρχει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα των παικτών. Παίζει με τρεις στην άμυνα και έχει βελτιωθεί πολύ σε αυτό τον τομέα. Της αρέσει να έχει κατοψή της μπάλας και θα μας προκαλέσει πολλές δυσκολίες, γιατί είμαστε συνηθισμένοι και από την Ελλάδα, όμως η φιλοσοφία μας δεν θα αλλάξει, παρ' όλο που αυτό το ματς θα έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Η στρατηγική ίσως είναι διαφορετική, αλλά δεν θα αλλάξουμε σημαντικά τις συνηθειές μας. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι, αλλά έχουμε επίσης τα όπλα μας και παίζουμε στο γήπεδό μας. Δεν είναι εύκολο να παίξεις στο Καραϊσκάκη, όπου ο κόσμος συχνά βοηθά να κερδίζουμε παιχνίδια».
Keywords
Τυχαία Θέματα