Οι μελλοντικές προκλήσεις για τον κλάδο κρέατος επί τάπητος στο Διεθνές Συνέδριο της UECBV

Με τους χαιρετισμούς που θα απευθύνουν ο πρόεδρος της ΕΔΟΚ Λ. Γίτσας, ο υπουργός ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδης, ο Γ.Γ. Εμπορίου Π. Σταμπουλίδης και ο πρόεδρος της UECBV Ph. Borremans θα ξεκινήσει την Παρασκευή 8/11 το κυρίως μέρος του Διεθνούς Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εμπορίου Ζώντων Ζώων και Κρέατος (UECBV) και του Δικτύου Νέων Ευρωπαίων Στελεχών του Κρέατος (YEMCo).

Θα έχουν προηγηθεί την Πέμπτη 7/11 οι συνεδριάσεις τωνομάδων εργασίας της UECBV,ενώ το τριήμερο θα ολοκληρωθεί με τις επισκέψεις

σε εκμεταλλεύσεις, αλλά και μεπολιτιστικό πρόγραμμα το Σάββατο 9/11.

«Αντιμετωπίζοντας μελλοντικές προκλήσεις»

Υπό τον γενικό τίτλο «Συναντούμε το παρόν, διαμορφώνουμε το μέλλον» και με κεντρικό σύνθημα «Αντιμετωπίζοντας μελλοντικές προκλήσεις: Εμπορικές Σχέσεις και Τεχνολογία», το διεθνές αυτό forum θα ασχοληθεί με μια θεματολογία άκρως επίκαιρη για όλους τους εμπλεκόμενους στον τομέα του κρέατος. Όπως μάλιστα ενημερώνει σχετικά η ΕΔΟΚ:

«Ανάμεσα στα ζητήματα που θααπασχολήσουν το Συνέδριο είναι οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες η Ελλάδα θααναδειχθεί ως πύλη για τις εξαγωγές κρέατος προς τη Μέση και τηνΆπω Ανατολή και ως χώρα επενδύσεων που σχετίζονται με τον Τομέα τουΚρέατος καθώς και η καινοτομία όπως η ευφυής κτηνοτροφία και η εισαγωγή τωνρομπότ συνεργασίας στη μεταποίηση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το επίκεντρο του Συνεδρίου, όμως,θα είναι η Πράσινη Συμφωνία της Κομισιόν και το τι ακριβώς σημαίνει για τονΤομέα του Κρέατος, πως θα προστατευθεί το περιβάλλον και παράλληλα θαδιασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη του Τομέα.

Με την πλούσια ατζέντα τουαλλά και τον μεγάλο αριθμό συνέδρων που έχουν εγγραφεί ήδη, μεταξύ τωνοποίων κορυφαίοι εκπρόσωποι του κλάδου, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων καιθεσμικών Φορέων του Τομέα από Ελλάδα και εξωτερικό, το Διεθνές Συνέδριοφιλοδοξεί να δώσει καίριες απαντήσεις στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν τονΤομέα του κρέατος.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχουνκαι οι τεχνικές συναντήσεις με τη συμμετοχή ειδικών, οι οποίες θαπραγματοποιηθούν την πρώτη ημέρα του Διεθνούς Συνεδρίου.

Οι συμμετέχοντες, με την εγγραφήτους, μπορούν να λάβουν μέρος και στο πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα πουέχουμε ετοιμάσει, και φυσικά θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις μεεπαγγελματίες και στελέχη του Τομέα του κρέατος.

Σε μιακρίσιμη περίοδο για την οικονομική ζωή της χώρας, η ανάγκη για ένα ισχυρό καιβιώσιμο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο παραμένει και η ΕΔΟΚ φιλοδοξεί, το διεθνέςαυτό συνέδριο να αποτελέσει βήμα διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στοντομέα του κρέατος και να αποτυπωθούν απόψεις και προτάσεις που μπορούν νασυμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος τωνκαταναλωτών και της κοινωνίας γενικότερα».

Σημειώνουμε ότι η πρώτη συνεδρία έχει θέμα «Εμπορική πολιτική και εμπορικές σχέσεις εντός και εκτός της ΕΕ, στις χώρες της Βαλκανικής, της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής: οικονομική εικόνα, δυναμικό και μέλλον υπό το πρίσμα της νέας Πράσινης Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Το θέμα της δεύτερης συνεδρίας είναι: «Τομέας του κρέατος 4.0: Πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν νέες τεχνολογίες στον τομέα του κρέατος για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εργατικού δυναμικού και να δοθούν απαντήσεις στους στόχους της Πράσινης Συμφωνίας της νέας Κομισιόν της ΕΕ για την αειφορία».

Το απόγευμα στις 17:15 αναμένεται να ξεκινήσει η ΕτήσιαΓενική Συνέλευση της UECBV.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να δείτε εδώ, ενώ για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Διεθνούς Συνεδρίου και της Ετήσιας Συνέλευσης της UECBV και YEMCo.

Την οργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδατου Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων και του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων, έχει αναλάβει η εταιρεία AMBIO, ενώ το περιοδικό Meat News είναι χορηγός επικοινωνίας.

The post Οι μελλοντικές προκλήσεις για τον κλάδο κρέατος επί τάπητος στο Διεθνές Συνέδριο της UECBV appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα