Μ. Βορίδης: Ενίσχυση του ΕΛΓΑ με τη σύμπραξη ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών

Τη διαβεβαίωση ότι η σημερινή Κυβέρνηση μεστοχευμένες ενέργειες και μέσω της δημιουργίας ισχυρών συμμαχιών με άλλαευρωπαϊκά κράτη θα προασπίσει δυναμικά και αποτελεσματικά τα συμφέροντα τωνΕλλήνων αγροτών ενόψει των προκλήσεων της νέας Κοινής ΑγροτικήςΠολιτικής παρείχε κατά την ομιλία του (2/11/2019) στο 2ο ΣυνέδριοAgriBusiness στις Σέρρες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΜάκηςΒορίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Βορίδης «η παθητική και αναποτελεσματική στάση που επέδειξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑσε όλα τα

σοβαρά ζητήματα του αγροτικού τομέα θα αλλάξει. Όλοι μαζί δυναμικάκαι αποφασιστικά θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε όσα δίκαια αναλογούν στονΈλληνα αγρότη».

Ο Υπουργός εξήρε τη σημασία της ενίσχυσης των αγροτών για τη διασφάλιση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων, μέσα από τη βελτίωση καλλιεργητικών πρακτικών που θα σέβονται το περιβάλλον. Ο κ. Βορίδης έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά και στον σπουδαίο ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει η τεχνολογία στο άμεσο μέλλον σε αυτόν τον τομέα και συμπλήρωσε την ανάγκη δημιουργίας επενδύσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις έντονες πιέσεις που δέχεται το αγροτικό εισόδημα από την κλιματική αλλαγή και τόνισε την ανάγκη για ενίσχυση του ΕΛΓΑ με τη σύμπραξη ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, προκειμένου οι αγρότες που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους να αποζημιώνονται γρήγορα και πλήρως.

The post Μ. Βορίδης: Ενίσχυση του ΕΛΓΑ με τη σύμπραξη ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα