Δεσμεύσεις για υψηλά στάνταρ παραγωγής τροφίμων ζητούν από τα κόμματα ενόψει εκλογών οι Βρετανοί αγρότες

Ένα από ταθέματα που οι επικείμενες βρετανικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου θαθέσουν στο επίκεντρο του διαλόγου, ενόψει και της αποχώρησης της Βρετανίας απότην Ε.Ε. και των επιπλοκών που μπορεί να ανακύψουν, είναι το μέλλον της βρετανικήςγεωργίας και κτηνοτροφίας.

Ο αγροτικόςκόσμος της χώρας φέρεται αποφασισμένος να απαιτήσει από τα πολιτικά κόμματα πουθα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, να δεσμευτούν προεκλογικά για τηδιασφάλιση της παραγωγής ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων, καθώς είναι έντονη ηανησυχία ότι με

το Ην. Βασίλειο εκτός Ε.Ε., ίσως αρχίσουν να εισάγονται στηχώρα τρόφιμα χαμηλότερων προδιαγραφών, τα οποία δεν θα μπορούν, λόγω κόστους,να ανταγωνιστούν οι Βρετανοί αγρότες.

Η πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτών - NFU, η Μινέτ Μπάτερς (κεντρική φωτο) δήλωσε πρόσφατα ότι «η διασφάλιση των παραγωγών τροφίμων στη Βρετανία και η εγχώρια παροχή τροφίμων, ποτέ δεν ήταν περισσότερο σημαντική».

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τις επόμενεςεβδομάδες η NFU έχει ανακοινώσει ότι θα επιδιώξει επαφή με υποψήφιους όλων τωνπολιτικών κομμάτων, προκειμένου να εξασφαλίσει ότι αυτοί κατανοούν πραγματικά τησημασία ύπαρξης κερδοφόρων, παραγωγικών και αναπτυσσόμενων γεωργικώνεπιχειρήσεων, με παρόν αλλά και μέλλον.

«Θα ζητήσουμε η όποια νέα κυβέρνηση να δεσμευτεί σε μια γεωργική πολιτική που θα εστιάζει στα τρόφιμα, θα επιβραβεύει δίκαια τους αγρότες για την παραγωγή τροφίμων ασφαλών, με ιχνηλασιμότητα και οικονομικά προσιτών για όλους, προστατεύοντας παράλληλα και ενισχύοντας τη βρετανική ύπαιθρο» λέει η Μπάτερς, υπενθυμίζοντας την κυβερνητική υπόσχεση του περασμένου Φεβρουαρίου για σύσταση μιας Επιτροπής Εμπορίου και Προδιαγραφών «που θα διασφαλίσει ότι τα υψηλά στάνταρ παραγωγής μας δεν θα υπονομευθούν από οποιαδήποτε μελλοντική εμπορική πολιτική».

Η γεωργία, λέει η πρόεδρος της NFU, παίζει κρίσιμο ρόλο για την παροχή των πρώτων υλών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της μεγαλύτερης μεταποιητικής βιομηχανίας της Βρετανίας, των τροφίμων και ποτών. «Πρόκειται για έναν κλάδο που προσθέτει αξία άνω των 120 δισ. λιρών στην εθνική οικονομία και υποστηρίζει τις θέσεις εργασίας σχεδόν τεσσάρων εκατ. ανθρώπων. Είναι απολύτως απαραίτητο οι υποψήφιοι των επικείμενων εκλογών να αναγνωρίσουν την τεράστια συμβολή της γεωργίας για το έθνος μας και να την υποστηρίξουν».

The post Δεσμεύσεις για υψηλά στάνταρ παραγωγής τροφίμων ζητούν από τα κόμματα ενόψει εκλογών οι Βρετανοί αγρότες appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα