Νέες προθεσμίες για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Παράταση στις προθεσμίες για την καταχώριση στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, έδωσε το Υπουργείο οικονομικών. Για το θέμα έχετε ενημερωθεί εδώ.

Το Υπ.Οικονομικών ανακοίνωσε ότι υπεγράφη τροποποίηση της υπουργικής απόφασης πουαφορά στην καταχώρηση των υπόχρεων προσώπων στο Κεντρικό Μητρώο ΠραγματικώνΔικαιούχων.

Με τηντροποποίηση επεκτείνονται χρονικά οι προθεσμίες εντός των οποίων τα υπόχρεανομικά πρόσωπα οφείλουν να καταχωρίσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα τα στοιχεία τωνπραγματικών δικαιούχων τους.

Έτσι,αποφασίστηκε να δοθεί ο μέγιστος

επιτρεπόμενος, από τη νομοθεσία χρόνος, ώστεοι νομικές οντότητες της χώρας μας να ενημερωθούν πλήρως και να συμμορφωθούν μετη σχετική υποχρέωση εγγραφής στο Μητρώο.

Οι νέεςπροθεσμίες είναι:

- Ομάδα Α΄έως 25/11/2019
- Ομάδα Β’ έως 28/11/2019 (εδώ ανήκουν συνεταιρισμοί, σύλλογοι και σωματεία)
- Ομάδα Γ΄ έως 12/12/2019

«ΤοΥπουργείο Οικονομικών θέτει, έμπρακτα, σε προτεραιότητα την ορθή καταγραφή τωνστοιχείων των υπόχρεων νομικών προσώπων στο Κεντρικό Μητρώο, ώστε να επιτευχθείη διαφάνεια των εταιρικών δομών και η αποτροπή κατάχρησής τους για σκοπούςνομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότησης τηςτρομοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

The post Νέες προθεσμίες για το Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων appeared first on MeatNews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα