Υποκριτική επίθεση των συριζαίων στον Καμμένο

Υποκριτική επίθεση των συριζαίων στον Καμμένο12.10.2018Πρόσωπα

Τον εγκαλούν για το εναλλακτικό σχέδιο στο Σκοπιανό, σαν να μην ήξεραν ότι ήταν αντίθετος στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ!

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό από το εναλλακτικό σχέδιο για το Σκοπιανό που παρουσίασε σε ανώτατο επίπεδο στις ΗΠΑ ο Πάνος Καμμένος.

Οι αντιδράσεις που εκφράστηκαν από υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν έντονες αλλά και προσχηματικές, καθώς ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. έχει ξεκαθαρίσει πως δεν στηρίζει και δεν ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η κριτική στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, δε, για το θέμα των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον υποκριτική, αφού συνολικά η κυβέρνηση έχει κάνει άνοιγμα στις ΗΠΑ, συμφωνώντας στην ενίσχυση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

Εντονα ενοχλημένος από το «plan B» του κ. Καμμένου για στρατιωτική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Σκοπίων, Αλβανίας και Βουλγαρίας, με εγγυητή τις ΗΠΑ, προκειμένου να θωρακιστούν τα Βαλκάνια από τη ρωσική επιρροή, εμφανίστηκε ο Νίκος Κοτζιάς, που υπερασπίζεται σφόδρα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ενδεικτικό είναι ότι χθες, σε τελετή για την ψηφιακή αναβάθμιση του υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε με νόημα: «Ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει». Τη φράση αυτή έλαβε ως... πάσα ο Νίκος Παππάς για να προσθέσει: «Αυτό, αγαπητέ Νίκο, ισχύει για όλους τους υπουργούς. Νομίζω ότι όλοι οι υπουργοί πάντα πρέπει να μιλάνε μετρημένα, ακριβώς για να δίνει και σημασία ο κόσμος σε αυτά που λένε σε κάθε στιγμή».

Δυσαρέσκεια

Η δυσαρέσκεια του κ. Κοτζιά και όσων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι την εξωτερική πολιτική δεν την ασκεί ο υπουργός Αμυνας ενδεχομένως να απορρέει κι από το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος είχε συνάντηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέραν του ομολόγου του, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζον Σάλιβαν και τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Ευρώπης Γουές Μίτσελ, συζητώντας το εναλλακτικό σχέδιο μετά την κατάρρευση (σ.σ.: όπως ο ίδιος εκτιμά) της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Νίκος Ξυδάκης, μάλιστα, λες και ανακάλυψε την Αμερική, δήλωσε ότι «ο κ. Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας» και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «κλείνει η ιστορική περίοδος που υπαγόρευσε τη συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ.», κάνοντας άνοιγμα στους βουλευτές του Ποταμιού.

Κριτική στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, πιο προσεκτική όμως, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Παναγιώτης Ρήγας, συνιστώντας «προσοχή». Για «σπασμωδικές ενέργειες» μίλησε ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης, ενώ στον «χορό» μπήκε και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, η οποία μάλλον δεν έχει αντιληφθεί πως με οδηγό τον Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση προσέδεσε την Ελλάδα στο άρμα των ΗΠΑ και βγήκε να δηλώσει πώς «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες βάσεις στη χώρα μας, διότι η Ελλάδα δεν θέλει να παίξει τον ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ».

Αυτά την ώρα που αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη και, βεβαίως, στη Σούδα...

Keywords
Τυχαία Θέματα