Η ΟΛΜΕ στηρίζει την άρνηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να δεχτεί δωρεά του Ιδρ. Μποδοσάκη!

Η ΟΛΜΕ στηρίζει την άρνηση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας να δεχτεί δωρεά του Ιδρ. Μποδοσάκη!12.10.2018Πρόσωπα

Εποχές παλιάς Σοβιετίας θυμίζει η απίστευτη απόφαση της ΟΛΜΕ να ταχθεί στο πλευρό της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και να πει «όχι» στη δωρεά από το Ιδρυμα Μποδοσάκη!

Μάλιστα, το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών μέσης

εκπαίδευσης υποστηρίζει ότι το υπουργείο Παιδείας πρέπει να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρίες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων.

Η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής και δείχνει την αρτηριοσκληρωτική αριστερίστικη αντίληψη που έχει διαποτίσει τον συνδικαλιστικό χώρο. Μια τέτοια λογική είναι του παραλόγου, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς αμφισβητεί ευθέως μεγάλες χορηγίες και ενδεχομένως να υπονομεύσει μελλοντικές μεγάλες δωρεές από ιδρύματα του εξωτερικού που τόσο ανάγκη έχει η Πολιτεία, προκειμένου να καλύψει ελλείψεις που προκύπτουν από την οικτρή κατάσταση στην οικονομία.

Τι υποστηρίζουν

Η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωση με την οποία στηρίζει την ΕΛΜΕ Μαγνησίας αποτάσσεται τις χορηγίες και επισημαίνει ότι η συντήρηση, ο εξοπλισμός, η λειτουργία και η στελέχωση του δημόσιου σχολείου είναι ευθύνη και υποχρέωση της Πολιτείας.

Τι και αν η ίδια η ΟΛΜΕ αναγνωρίζει ότι «τα τελευταία χρόνια η μειωμένη κατά 50% χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων, τα προβλήματα σε εξοπλισμό και κτιριακές υποδομές καθώς και η υποστελέχωση σε προσωπικό έχουν δημιουργήσει εκρηκτικά προβλήματα»; Αντίθετα, οι συνδικαλιστές καθηγητές αποφαίνονται ότι η αδυναμία του κράτους «δίνει τη δυνατότητα σε ιδιωτικούς φορείς να μπαίνουν στο δημόσιο σχολείο».

Η ανακοίνωση, όπως φαίνεται από το ύφος και το λεξιλόγιο, έχει γραφτεί από συνδικαλιστές αριστερών παρατάξεων, όπως διαπιστώνεται από φράσεις όπως «προσπάθεια εμπορευματοποίησης της παιδείας» και την πρόσκληση προς «το εκπαιδευτικό κίνημα (εκπαιδευτικούς - γονείς - μαθητές) να διεκδικήσουν αγωνιστικά επαρκή κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών των σχολείων».

Τέλος, η ΟΛΜΕ καλεί τους διευθυντές των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς «να μη διευκολύνουν διαφημιστικές καμπάνιες» και το υπουργείο Παιδείας «να παρέμβει άμεσα προκειμένου να μην επιτρέπει στις εταιρίες να εισέρχονται στους χώρους των σχολείων με το πρόσχημα χορηγικών προγραμμάτων».

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

Εδώ «γεννήθηκαν» οι χορηγοί

Στη χώρα που γεννήθηκε ο θεσμός των χορηγών και που πολύ αργότερα στήθηκε στα πόδια της χάρη στη στήριξη ευεργετών, κάποιοι ζουν με τις ιδεοληψίες τους. Σε μια εποχή που τα σχολεία αντιμετωπίζουν δεκάδες προβλήματα, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας αποφάσισε να μη δεχθεί χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη που αφορούσε τον εξοπλισμό των εργαστηρίων των γυμνασίων του νομού, θεωρώντας ότι αυτή είναι κίνηση εμπορευματοποίησης της Παιδείας!

Σύμφωνη με αυτή την απίστευτη απόφαση εμφανίστηκε και η ΟΛΜΕ! Η δωρεάν Παιδεία σαφώς και είναι υποχρέωση του κράτους, πλην όμως κάθε προσπάθεια ενίσχυσής της και από άλλους φορείς, που έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία, θα πρέπει να γίνεται δεκτή χωρίς καμία ένσταση.

Κ. Σαλαμούρας

Keywords
Τυχαία Θέματα