«Ξηλώθηκαν» 14 παιδόφιλοι ιερείς στη Χιλή

«Ξηλώθηκαν» 14 παιδόφιλοι ιερείς στη Χιλή24.05.2018Ειδήσεις

Δεν έχει τέλος το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που έχει ξεσπάσει στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία της Χιλής, το οποίο ανάγκασε πριν από μερικές ημέρες τον ίδιο τον Πάπα να ζητήσει την παραίτηση όλων των επισκόπων της χώρας.

Με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης παύθηκαν χθες από τα καθήκοντά τους ακόμη 14 ιερείς. Η απόφαση στην οποία κατέληξε η σύνοδος 68 ιερέων της επισκοπής της Ρανκάγουα, νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο, ελήφθη για «προληπτικούς λόγους», καθώς η έρευνα εις βάρος των 14 ιερέων είναι ακόμη σε εξέλιξη.

«Εκφράζουμε

τη βαθύτατη λύπη μας για οποιαδήποτε πράξη ή κατάσταση παραβιάζει τις αξίες και τις αρχές που διέπουν την Καθολική Εκκλησία μας και θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα θύματα» ανακοίνωσε η επισκοπή. Μία μέρα πιο πριν το Βατικανό είχε ανακοινώσει ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχόταν μια δεύτερη ομάδα θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς στη Χιλή.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Πάπας είχε συναντηθεί με τρία θύματα ενός ιερέα που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών στο Σαντιάγο τη δεκαετία του 1970 και του 1980. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει, επίσης, ιερείς που ήρθαν σε σύγκρουση με τον εν λόγω ιερέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα