Σχηματίζει κυβέρνηση ο Κόντε

Σχηματίζει κυβέρνηση ο Κόντε24.05.2018Ειδήσεις

Με επιφύλαξη πήρε την εντολή ο επίδοξος πρωθυπουργός! Θα επιστρέψει στον Ματαρέλα με τη λίστα των υπουργών του

Από τη
Νεκταρία Καρακώστα

Εχοντας τη στήριξη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και της Λέγκας του Βορρά, o 54χρονος καθηγητής Ιδιωτικού Δικαίου Τζουζέπε Κόντε (φωτό) πέρασε τελικά χθες την πόρτα του προεδρικού μεγάρου για να λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της χώρας Σέρτζιο Ματαρέλα.

«Δέχθηκα με την προβλεπόμενη επιφύλαξη την εντολή του προέδρου. Το πρόγραμμά

μου θα βασίζεται στις συμφωνίες των πολιτικών δυνάμεων που με στηρίζουν» δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, ενώ πρόσθεσε: «Η χώρα μας αναμένει μια νέα κυβέρνηση. Θα είναι η κυβέρνηση της αλλαγής. (...) Θα είναι μια κυβέρνηση υπέρ των πολιτών και του συμφέροντός τους.

Ως δικηγόρος υπερασπίστηκα πολλούς πολίτες. Τώρα θα υπερασπιστώ τα συμφέροντα των Ιταλών στην Ευρώπη και σε διεθνές επίπεδο. Θα είμαι ένας συνήγορος υπεράσπισης του ιταλικού λαού». Ο Κόντε κατέληξε λέγοντας ότι «τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψω στον πρόεδρο της δημοκρατίας για να λύσω την επιφύλαξη με την οποία δέχθηκα την εντολή, και να του προτείνω, σε περίπτωση θετικής έκβασης, όπως ελπίζω, τα ονόματα για τη λίστα των υπουργών».

Την ίδια ώρα, πάντως, οι δημοσιογράφοι συνέχιζαν να «ξεσκονίζουν» το βιογραφικό του.

Ολα άρχισαν όταν Αμερικανός δημοσιογράφος διάβασε στο βιογραφικό του ότι «τελειοποίησε τις σπουδές του στο New York University».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ιδρύματος αποκάλυψε στον δημοσιογράφο ότι το όνομα του Κόντε δεν αναγράφεται στα αρχεία ούτε των φοιτητών ούτε των φιλοξενούμενων καθηγητών. Το πρόβλημα, όμως, με τις σπουδές του καθηγητή Κόντε δεν σταματά εδώ. Το
βιογραφικό του αναφέρει «νομικές σπουδές» στο International Kulturinstitute της Βιένης, το οποίο... δεν υπάρχει, αλλά και μια «διαμονή για σπουδές» στη Σορβόνη το 2000, χωρίς να προσδιορίζει πού ακριβώς. Μυστήριο καλύπτει, τέλος, την υποτιθέμενη συνεργασία του Κόντε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Ενώ αναφέρει ότι ήταν μέλος του Social Justice group της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τέτοια ομάδα στην Ε.Ε. δεν υπάρχει.

Keywords
Τυχαία Θέματα