ΔΕΗ: Διατηρείται το «τροφείο» και στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

ΔΕΗ: Διατηρείται το «τροφείο» και στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας24.05.2018Επιχειρήσεις

Χθες, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στη Μεσογείων θύμιζε φρούριο, καθώς συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ για να προχωρήσει η πώληση των λιγνιτικών μονάδων.

Ομως, λίγες ώρες νωρίτερα, η διοίκηση της επιχείρησης είχε συμφωνήσει με

τους συνδικαλιστές για τη διατήρηση του αφορολόγητου «τροφείου» των έξι ευρώ ημερησίως και στη νέα συλλογική σύμβαση. Η συμφωνία για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας αποσαφηνίζει την εικόνα για τους εργαζομένους της ΔΕΗ που εργάζονται στις μονάδες της Φλώρινας και της Μεγαλόπολης, οι οποίες θα πωληθούν. Αναφέρεται ότι όσοι παραμείνουν στις υπό πώληση μονάδες θα εργάζονται υπό την ίδια συλλογική σύμβαση εργασίας με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της ΔΕΗ.

Ειδικά για το περίφημο «τροφείο», οι συνδικαλιστές δεν δέχθηκαν πρόταση της διοίκησης να καταβάλλεται μόνο σε όσους έχουν μηνιαίο μεικτό μισθό έως 1.500 ευρώ. Τελικά συμφωνήθηκε να διατηρηθεί για το 2018 στα 6 ευρώ την ημέρα και να μειωθεί στα 4 ευρώ από το 2019. Ωστόσο, το ποσό που θα εξοικονομηθεί δεν θα μπει στα ταμεία της ΔΕΗ, αφού θα διατεθεί για πρόσθετες ιατροφαρμακευτικές παροχές προς το προσωπικό.

Χθες το πρωί, πάντως, επτά διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει το κτίριο του ΥΠΕΝ στη λεωφόρο Μεσογείων, όπου είχε προγραμματιστεί η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ. Η αναγκαστική μετακόμιση του Δ.Σ. στο υπουργείο έγινε υπό τον φόβο παρέμβασης των συνδικαλιστών της επιχείρησης στο κτίριο της Χαλκοκονδύλη.

Στο χθεσινό Δ.Σ. της ΔΕΗ συζητήθηκαν η έγκριση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, οι όροι απόσχισης των μονάδων, οι λογιστικές καταστάσεις, καθώς και η σχετική γενική συνέλευση των μετόχων, που προγραμματίζεται για τις 26 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα