Ο Τσίπρας γκρέμισε τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ και το Ιλιντεν

Ο Τσίπρας γκρέμισε τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ και το Ιλιντεν24.05.2018ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στη Γεννηματά για το αίτημα εκλογών. «Κοιτάμε μόνο τις προτάσεις Νίμιτς» είπε για τις επαφές με Ζάεφ

Στο τετριμμένο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί εξόδου από τα Μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο με παράλληλες επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στη Ν.Δ. κινήθηκε η ομιλία του

Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, θα ήταν μία από τα ίδια, αν δεν ξεχώριζαν η ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στη Φώφη Γεννηματά αλλά και η πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την απαράδεκτη πρόταση Ζάεφ περί «Μακεδονίας του Iλιντεν». Επίσης, αίσθηση προκάλεσε μια αποστροφή από πλευράς του που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως έμμεση παραδοχή ενδεχόμενου προληπτικής γραμμής στήριξης. «Αυτό που για εμάς αποτελεί πάτωμα για εσάς αποτελεί ταβάνι» είπε μιλώντας για το θέμα και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας «τα 'σπασε» -και μάλιστα για τα καλά- με την επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. με αφορμή το πρόσφατο αίτημά της για άμεση προσφυγή στις κάλπες, που συνοδεύτηκε από τη στροφή 180 μοιρών της Χαριλάου Τρικούπη όσον αφορά την αναθεώρηση του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή.

«Δεν έχω καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που μου έστειλε επιστολή, στην οποία επεσήμανε πόσο κρίσιμης σημασίας είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος πριν να ολοκληρωθεί η θητεία αυτής της κυβέρνησης» είπε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας αμέσως μετά πυρά στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, την οποία εγκάλεσε για τη στροφή που έκανε: «Είναι ο ίδιος άνθρωπος; Και τι έχει αλλάξει και ζητάει με τόσο επιτακτικό τρόπο εκλογές;

Εκλογές τώρα σημαίνει να μη βγούμε από το Μνημόνιο. Αυτή την ακραία θέση ούτε ο κ. Μητσοτάκης τόλμησε να τη διατυπώσει γιατί έχει στοιχειώδη αίσθηση πραγματικότητας». Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε διαπραγματεύτηκε την πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ιλιντεν».

«Είπα από τη Σόφια ότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε και στόχος είναι να διασφαλίσουμε σύνθετη ονομασία erga omnes» τόνισε ο πρωθυπουργός λέγοντας: «Δηλώσαμε σαφώς πως διαπραγματευόμαστε στη βάση τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν από τον Νίμιτς».

Ο Αλέξης εξακολουθεί να υπερασπίζεται τον Ιγκλέσιας

Η «γαργαλιστική» και -τουλάχιστον πολιτικά- σκανδαλώδης ιστορία με την πανάκριβη βίλα που αγόρασε ο επικεφαλής των Podemos Πάμπλο Ιγκέλσιας, για την οποία είχε γράψει σχετικά η «δημοκρατία», μεταφέρθηκε στη Βουλή, προκαλώντας τριβές ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που κατέληξαν στη... Μαρέβα Μητσοτάκη.

Είχε προηγηθεί η αναφορά του προέδρου της Ν.Δ. στη συγκεκριμένη αγορά, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στην Ισπανία όσο και μέσα στο «αδελφό» κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή τη φορά, κύριε Τσίπρα, δεν ζητήσατε στην προεκλογική εκστρατεία σας τη στήριξη του Podemos. Μάλλον δεν θα είχε χρόνο, γιατί ασχολείται με την πισίνα του…» είπε δηκτικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ωστόσο κάλυψε ουσιαστικά τον Ιγκλέσιας, αφήνοντας -αντίθετα- δηλητηριώδεις αιχμές σχετικά με αγορές ακινήτων από τη σύζυγο του κ. Μητσοτάκη. «Ηρθατε εδώ να μας πείτε για τον Ιγκλέσιας, που πήρε δάνειο για να πάρει σπίτι. Δεν αγόρασε σπίτι με offshore ούτε αγόρασε το σπίτι του Βολτέρου ούτε αγόρασε σπίτι με πισίνα δίπλα στο σπίτι του Χριστοφοράκου. Να είστε λίγο πιο χαμηλός στους τόνους με αυτά τα ζητήματα. Με τις υγείες σας» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ...

Keywords
Τυχαία Θέματα