Βυθίστηκε στη Σαντορίνη το φράγμα-ασπίδα στους ρύπους του ναυαγίου του «Sea Diamond

Βυθίστηκε στη Σαντορίνη το φράγμα-ασπίδα στους ρύπους του ναυαγίου του «Sea Diamond12.06.2018Ρεπορτάζ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι κάτοικοι της Σαντορίνης, που ζητούν «εδώ και τώρα» λύση στο πρόβλημα με το ναυάγιο του «Sea Diamond», το οποίο τους ταλαιπωρεί τα τελευταία 11 χρόνια.

Σύμφωνα με καταγγελίες τους, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής το μεγαλύτερο μέρος του φράγματος ανάσχεσης βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να διαχέονται στη θάλασσα ρύποι

από το «κουφάρι» του κρουαζιερόπλοιου. «Η ανεπάρκεια της Πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετωπίσει άλλη μία περιβαλλοντική καταστροφή είναι χαρακτηριστική.

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης να εφαρμοστεί ο νόμος 2881/2001 περί ανέλκυσης ναυαγίων και να αποκατασταθεί η τάξη είναι εμφανής» σημειώνουν οι κάτοικοι, συμπληρώνοντας ότι «η επιβάρυνση της θαλάσσιας στήλης, των ιζημάτων, αλλά και των ζωντανών οργανισμών που αλιεύθηκαν στην περιοχή του ναυαγίου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική».

Οπως υποστηρίζουν, οι απομένουσες στο ναυάγιο ποσότητες πετρελαιοειδών και βαρέων ελαίων θα διαρρεύσουν κάποια στιγμή ανεξέλεγκτα στο θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ η διάβρωση και η συνακόλουθη αποδέσμευση τοξικών μετάλλων θα γίνουν εντονότερες.

Keywords
Τυχαία Θέματα