Ευθεία απειλή για παγωγή των οκτώ αξιωματικών!

Ευθεία απειλή για παγωγή των οκτώ αξιωματικών!12.06.2018Παρασκήνιο

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα εις βάρος της Ελλάδας σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ απείλησε ευθέως με απαγωγή των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, λέγοντας «όπου κι αν είναι οι τρομοκράτες γκιουλενιστές, θα τους φέρουμε στην Τουρκία».

Ταυτόχρονα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι η χώρα μας θέλει να εκμαιεύσει στρατιωτικά μυστικά από τους

οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ ο υπουργός Ενέργειας και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, χαρακτήρισε την Ελλάδα «ανειλικρινή» και «διπρόσωπη», υποστηρίζοντας: «Δεν γίνεται οι "οκτώ"" να βρίσκονται σε προστασία σε υψηλότατο βαθμό. Οταν είναι πραξικοπηματίες, πρέπει να τους καταδικάσετε και να τους εκδώσετε στην Τουρκία».

Τις επιθέσεις, με αφορμή τους «οκτώ», συνέχισε και ο συνεργάτης του Ερντογάν και επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί, καλώντας την Ελλάδα να «μην ξεχνάει τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας» και απειλώντας ότι «θα γίνει ξανά το ίδιο».

Το γαϊτανάκι των προκλήσεων συνεχίστηκε και στο Αιγαίο, καθώς δύο τουρκικά μαχητικά παραβίασαν για ακόμη μια φορά το ελληνικό FIR, πετώντας πάνω από τη νήσο Λεβίθα.

Keywords
Τυχαία Θέματα