Σούπερ μάρκετ: Οι προσφορές δίνουν ώθηση στα επώνυμα προϊόντα

Σούπερ μάρκετ: Οι προσφορές δίνουν ώθηση στα επώνυμα προϊόντα23.07.2018Επιχειρήσεις

Οι προσφορές των επώνυμων προϊόντων φρέναραν τη διείσδυση αυτών της ιδιωτικής ετικέτας στο καλάθι των νοικοκυριών.

Οι μετρήσεις των πωλήσεων χρόνο με τον χρόνο δείχνουν ότι οι Ελληνες γεμίζουν το καλάθι του σούπερ μάρκετ με περισσότερα επώνυμα προϊόντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας πανελλήνιας έρευνας του

Ινστιτούτου Ερευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, το 2016 το ποσοστό των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αποτελούσε το 62% των επιλογών των καταναλωτών, το ποσοστό αυτό μειώθηκε το 2017 σε 55%, ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της αγοράς, η μείωση αυτή συνεχίζεται και το 2018.

Οπως αποτυπώνεται στην έρευνα, το ελληνικό καταναλωτικό κοινό έχει ωριμάσει σε σημαντικό βαθμό αναφορικά με τη χρήση και την επιλογή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά συνεχίζει να επιλέγει κυρίως προϊόντα από επώνυμες «μάρκες». Η πλειονότητα των καταναλωτών στην έρευνα του ΙΕΛΚΑ (περίπου δύο στους τρεις) θεωρεί καλύτερα τα επώνυμα προϊόντα, με έναν στους δύο καταναλωτές να δηλώνει ότι είναι πάντα καλύτερο να αγοράζει επώνυμα προϊόντα. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έχουν παίξει και οι πολλές προσφορές που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα