ΔΕΘ χωρίς τις λαμαρίνες του μετρό!

ΔΕΘ χωρίς τις λαμαρίνες του μετρό!23.07.2018Περιφέρεια

Ανοιξε ο δρόμος στο Σιντριβάνι, πλάτυναν το πεζοδρόμιο έξω από τη Θεολογική Σχολή! Ολα έτοιμα στον σταθμό «Ανάληψη»

Ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των εργοταξιακών καταλήψεων του μετρό από τον σταθμό «Σιντριβάνι». Ετσι, φέτος, για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια, δεν θα υπάρχουν λαμαρίνες μετρό έξω από τη ΔΕΘ.

Παράλληλα, επεκτάθηκε το πεζοδρόμιο που βρίσκεται στην οδό Εγνατία, μπροστά από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, και το πλάτος του αυξήθηκε στα δύο μέτρα. Επιπλέον, διαμορφώθηκε κεντρική νησίδα, διαχωριστική των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας επί της οδού Εγνατίας, η οποία πλέον διαθέτει τρεις λωρίδες πορείας προς ανατολικά και δύο προς δυτικά.

Σύμφωνα με την Αττικό Μετρό Α.Ε., κατά τους τελευταίους εννέα μήνες βελτιώθηκε η κυκλοφορία στους σταθμούς «Σιντριβάνι», «Δημοκρατίας», «Αγίας Σοφίας», «Παπάφη», «Φλέμινγκ», «Ανάληψη», ενώ απομακρύνθηκαν οι εργοταξιακές καταλήψεις στην οδό Μοναστηρίου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ. Καλού και Αγ. Πάντων, με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα εισόδου προς την πόλη (πορεία προς ανατολικά) και δύο λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα προς δυτικά.

Δοκιμαστικά δρομολόγια

Οπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Γιάννης Μυλόπουλος, έτοιμος για λειτουργία είναι ο σταθμός «Ανάληψη» του μετρό Θεσσαλονίκης. Σε αναφορά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επισημαίνει ότι «οι σιδηροτροχιές στις δίδυμες σήραγγες είναι στη θέση τους και ο σταθμός είναι έτοιμος για λειτουργία».
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μυλόπουλος έχει δηλώσει ότι τα δοκιμαστικά δρομολόγια του μετρό της Θεσσαλονίκης θα αρχίσουν το 2019, ενώ τον Νοέμβριο του 2020 θα παραδοθεί το 75% του έργου από τον τερματικό σταθμό «Νέα Ελβετία» μέχρι το «Σιντριβάνι». Δύο μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2021, θα παραδοθεί η επέκταση γραμμής Καλαμαριάς από τη Μίκρα μέχρι το Σιντριβάνι. Στα τέλη του 2021 με αρχές του 2022 αναμένεται να ενταχθούν στο δίκτυο και οι σταθμοί «Αγία Σοφία» και «Βενιζέλου», οπότε η γραμμή θα συνεχίζει και θα καταλήγει στον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα