Οι φτωχοί γονείς με άρρωστα παιδιά θα έχουν τη στέγη τους

Οι φτωχοί γονείς με άρρωστα παιδιά θα έχουν τη στέγη τους23.07.2018Ρεπορτάζ

Ο Δήμος Παύλου Μελά ανοίγει το σπίτι του σε οικογένειες από την περιφέρεια οι οποίες έχουν τα αγγελούδια τους στο νοσοκομείο

Ρεπορτάζ
Βαγγέλης Στολάκης

Ενα νέο σπίτι, «το δημοτικό σπίτι», αποκτά σε λίγες εβδομάδες ο Δήμος Παύλου Μελά, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο σε άπορους συμπολίτες μας. Πρόκειται για μια νέα δομή, η οποία θα φιλοξενεί γονείς και συγγενείς παιδιών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (καρδιοπάθειες ή άλλα χρόνια νοσήματα) και οι συνοδοί τους δεν έχουν κάποιο χώρο να φιλοξενηθούν ή δεν διαθέτουν χρήματα για ξενοδοχείο.

Το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά την περασμένη εβδομάδα έδωσε το πράσινο φως και ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας του «δημοτικού σπιτιού». Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Χαρά Αμανατίδου που μίλησε στη «δημοκρατία», ο συγκεκριμένος χώρος όπου θα φιλοξενούνται όσοι χρειάζεται ανήκει στον δήμο εδώ και χρόνια, και από το 2010 παραμένει αναξιοποίητος. «Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δώσουμε μια χείρα βοηθείας σε όσους έχουν χτυπηθεί από την κρίση, έχουν παιδάκια με ασθένειες και δεν έχουν χρήματα για να μείνουν κάπου στην πόλη και να είναι κοντά στα παιδιά τους».

Οπως εξηγεί, ο χώρος θα διατίθεται για συγγενείς παιδιών που δεν κατοικούν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και έχουν χαμηλό ή καθόλου εισόδημα. «Η κοινωνική πολιτική χρειάζεται δικτύωση. Εμείς είμαστε στη διάθεση όλων των παιδιών του κόσμου, είτε μένουν είτε όχι στον δήμο μας» εξηγεί η κυρία Αμανατίδου. Σύμφωνα με την ίδια, τη διαχείρισή του θα αναλάβουν μια κοινωνική λειτουργός, που θα έρχεται σε απευθείας επαφή με τους ενδιαφερομένους, και μια βοηθός.

Το διαμέρισμα

Το «δημοτικό σπίτι» βρίσκεται στον 1ο όροφο οικοδομής, στην οδό Αρη Βελουχιώτη 46Β, στην περιοχή της Νικόπολης. Το διαμέρισμα αποτελείται από ενιαίο χώρο σαλοκουζίνας, δύο υπνοδωμάτια και WC, ενώ διαθέτει πλήρη οικιακό εξοπλισμό, ο οποίος θα παραδίδεται προς χρήση με την υπογραφή σχετικού πρωτοκόλλου παράδοσης - παραλαβής, όπου θα περιγράφεται αναλυτικά.

Το διαμέρισμα θα παραχωρείται για τη φιλοξενία δύο ενηλίκων ατόμων την κάθε φορά και η χρονική διάρκεια που θα μπορούν να φιλοξενηθούν σ’ αυτό όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα είναι -το ανώτατο- έξι μηνές. Θα παρέχονται επίσης είδη πρώτης ανάγκης, διατροφής και ένδυσης καθώς και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Keywords
Τυχαία Θέματα