Σήμερα θα κριθεί το «Plan B» του Brexit

Σήμερα θα κριθεί το «Plan B» του Brexit29.01.2019Ειδήσεις

Αποχή των Εργατικών από την ψηφοφορία

Σήμερα αναμένονται τα... σπουδαία για το Brexit, καθώς η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων θα κληθεί να ψηφίσει επί του σχεδίου αποχώρησης της χώρας από την Ε.Ε., το λεγόμενο και «Plan B» της Τερέζα Μέι, η οποία πάντως συνεχίζει να κραδαίνει πάνω από τους βουλευτές την απειλή της ακόμη και για αναβολή του διαζυγίου!

Τις τελευταίες ώρες η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από τα ιρλανδικά σύνορα, με

τους Ιρλανδούς να υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, ότι δεν θα υποχωρήσουν, μια και το εν λόγω ζήτημα αποτελεί «μέρος ενός ισορροπημένου πακέτου, το οποίο δεν πρόκειται να αλλάξει».

Οι Εργατικοί, από την πλευρά τους, σκοπεύουν να απέχουν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας του νομοσχεδίου, καθώς, όπως εξήγησαν σε ανακοίνωσή τους, δεν συμφωνούν με τις προτάσεις του κειμένου για το καθεστώς στο οποίο θα περιέλθουν οι Ευρωπαίοι πολίτες μετά το Brexit.

Σενάρια αναβολής

Με όλα τα δεδομένα πια στο τραπέζι, το σενάριο αναβολής του Brexit μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό - γεγονός βέβαια που πιέζει ορισμένους εκ των 118 βουλευτών των Τόρις, οι οποίοι στις 15 Ιανουαρίου είχαν καταψηφίσει τη συμφωνία.

Πιέσεις δέχονται, όμως, και οι 10 βουλευτές του DUP, που λέγεται ότι πλέον τάσσονται υπέρ της συμφωνίας.
Για τη Μέι εντούτοις και η αυριανή κοινοβουλευτική μάχη προβλέπεται σκληρή, μια και απαιτούνται τουλάχιστον 116 μεταστροφές βουλευτών ώστε να αντιστραφεί η συντριπτική ήττα που υπέστη με διαφορά 230 ψήφων.

Σε ρεπορτάζ της «Sun», φέρεται η Μέι ότι έχει διαβεβαιώσει στελέχη της κυβέρνησής της πως δεν σκοπεύει σε αποχώρηση χωρίς συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα