Η ομερτά θα βάλει στο αρχείο την απαγωγή Λεμπιδάκη;

Η ομερτά θα βάλει στο αρχείο την απαγωγή Λεμπιδάκη; 29.01.2019Δικαστικά

Κανένας μάρτυρας δεν αναγνωρίζει τα πρόσωπα των δραστών ούτε ο επιχειρηματίας!

Την ενοχή των 12 κατηγορουμένων για την πολύμηνη απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη πρότεινε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, αφήνοντας ωστόσο αιχμές κατά του ίδιου του θύματος που δεν προέβη στην αναγνώρισή τους!

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας στηλίτευσε τη στάση του Μιχάλη Λεμπιδάκη,

ο οποίος δεν προέβη στην αναγνώριση των κατηγορουμένων, σημειώνοντας μάλιστα πως -κατά την κρίση της- οι δράστες δεν φορούσαν κουκούλες. Μάλιστα, επιφυλάχθηκε για ενδεχόμενη δίωξη του επιχειρηματία για ψευδορκία, σημειώνοντας πάντως πως δεν θα το κάνει.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελέας ανέφερε πως ο ίδιος ο κ. Λεμπιδάκης και η οικογένειά του βρίσκονται υπό πίεση και καθεστώς φόβου, και ταυτόχρονα επανέλαβε ότι κανένας μάρτυρας δεν αναγνώρισε κανέναν από τους κατηγορουμένους.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο η υπόθεση να μπει στο αρχείο, καθώς οι μάρτυρες της απαγωγής δεν αναγνωρίζουν στο πρόσωπο κανενός από τους σημερινούς κατηγορουμένους κάποιον από τους δράστες της αρπαγής που έγινε μπροστά τους, ενώ και ο κ. Λεμπιδάκης αρνείται, όπως σημείωσε, να τους περιγράψει.

Στη μαραθώνια πρότασή της η εισαγγελική λειτουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι «άπαντες οι κατηγορούμενοι υπήρξαν μέλη εγκληματικής οργάνωσης άρτια δομημένης και καλά οργανωμένης» και πρόσθεσε: «Είχαν όλες τις προδιαγραφές και τις προϋποθέσεις, εάν τα πράγματα εξελίσσονταν καλά σε αυτή την απαγωγή, να προχωρήσουν και σε άλλες τέτοιες πράξεις στο μέλλον». Η εισαγγελέας απέδωσε ρόλο διεύθυνσης της εγκληματικής οργάνωσης σε τέσσερις μη προφυλακισμένους και έναν κρατούμενο που κατηγορούνται για την υπόθεση και ζήτησε να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στην εισαγγελία, προκειμένου να διερευνηθεί ο ρόλος και άλλων τεσσάρων προσώπων τα οποία δεν βρίσκονται στο εδώλιο.

Η εισαγγελέας πρότεινε να κριθούν ένοχοι κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι της απαγωγής του Ηρακλειώτη επιχειρηματία για τις κατηγορίες της αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, πρότεινε να απαλλαγούν οι κατηγορούμενοι από τα πλημμελήματα. Αύριο αναμένεται να γίνουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα