Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για τα επεισόδια της Κυριακής

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για τα επεισόδια της Κυριακής29.01.2019Πρόσωπα

Τρία άτομα συνελήφθησαν για την επεισοδιακή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών...

...με αφορμή την παρουσία του

Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην πόλη, σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Πρόκειται για δύο πενηνταπεντάχρονους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, και για έναν 42χρονο που κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών, αντίσταση και παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε ένα στιλέτο. Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ζήτησαν και έλαβαν αναβολή και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι αστυνομικοί εκτός από τις τρεις συλλήψεις προχώρησαν και σε πέντε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες και οι προσαχθέντες συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην οδό Μαρίας Κάλλας στη Θεσσαλονίκη και έκαναν διαμαρτυρία στον απόηχο της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή. Φώναξαν συνθήματα κατά του Προκόπη Παυλόπουλου, που βρισκόταν στο Μέγαρο Μουσικής, και προκάλεσαν επεισόδια, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χημικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα