Νέα αδιαθεσία για τον αρχηγό ΓΕΣ

Νέα αδιαθεσία για τον αρχηγό ΓΕΣ29.01.2019Πρόσωπα

Στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων έγινε χθες το μεσημέρι η τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον απελθόντα αρχηγό ΓΕΕΘΑ και νυν υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη στον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ...

...πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, με το εθιμοτυπικό των 19 κανονιοβολισμών και συμβολικά μηνύματα, αλλά το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην αδιαθεσία που

αισθάνθηκε ο νέος αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Ο κ. Καμπάς κατά τη διάρκεια της τελετής αισθάνθηκε αδιαθεσία και μετέβη στο ιατρείο της μονάδας σχεδόν υποβασταζόμενος. Επανήλθε έπειτα από περίπου 10-15 λεπτά, αφού του έγιναν προληπτικές εξετάσεις.

Το γεγονός ωστόσο ότι ξημερώματα του Σαββάτου χρειάστηκε να μεταφερθεί και να νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση καρδιακού επεισοδίου προκάλεσε αναστάτωση χθες στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Ορισμένοι αναφέρουν πως ίσως να ήθελε περισσότερο χρόνο ανάρρωσης μετά τη νοσηλεία του, αν και κάποιοι άλλοι δεν έκρυψαν την ανησυχία τους.

Κατά την τελετή ο κ. Αποστολάκης παραδίδοντας τα καθήκοντα του Α/ΓΓΕΘΑ στον Χρήστο Χριστοδούλου, αφού εξήρε το έργο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για ετοιμότητα και υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας. Κάτι που έκανε και από τη Βουλή, στην πρώτη του παρέμβαση ως υπουργός Αμυνας, λέγοντας ότι «ο εναέριος χώρος και η θάλασσα προστατεύονται 365 μέρες τον χρόνο από τις τεράστιες δυνατότητές μας. Οποιοσδήποτε θελήσει να αμφισβητήσει την εδαφική μας ακεραιότητα θα λάβει άμεση και συντριπτική απάντηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα