Τελευταία επιθεώρηση στην υπερταχεία γραμμή Λιανοκλάδι - Δομοκός

Τελευταία επιθεώρηση στην υπερταχεία γραμμή Λιανοκλάδι - Δομοκός29.01.2019Οικονομία

Σήμερα τίθεται σε κυκλοφορία η νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη στο σύνολό της, καθώς παραδίδεται και το τελευταίο τμήμα του νέου δικτύου μεταξύ Λιανοκλαδίου - Δομοκού

Η γραμμή Λιανοκλάδι - Δομοκός θα λειτουργεί με τρένα diesel

για έναν μήνα, προκειμένου να δοκιμαστούν και να τεθούν σε χρήση η ηλεκτροκίνηση και η σηματοδότηση της γραμμής.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της νέας γραμμής, αύριο στις 13.00 θα πραγματοποιηθεί ειδικό δρομολόγιο στο τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός προκειμένου να γίνει επιθεώρηση της νέας γραμμής. Στο τρένο που θα δρομολογηθεί θα επιβαίνουν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και οι διοικήσεις των φορέων του σιδηροδρόμου.

Σημειώνεται ότι στο τελευταίο τμήμα που παραδίδεται από αύριο στην κυκλοφορία, και συγκεκριμένα στην περιοχή Εκκάρας Δομοκού, βρίσκεται η νέα τοξωτή - μεταλλική και σεισμικά μονωμένη σιδηροδρομική γέφυρα ΣΓ26, που αποτελεί ένα ιδιαίτερο τεχνικό επίτευγμα, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε τα τελευταία τρία χρόνια.

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2019 θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία όλη η γραμμή Λιανοκλάδι - Δομοκός, ηλεκτροκινούμενη στο σύνολό της. Με τα έργα αυτά, η ΕΡΓΟΣΕ «ολοκληρώνει το εμβληματικό για τον σιδηρόδρομο μεγάλο έργο της κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας, Πειραιάς - Αθήνα - Θεσσαλονίκη, με σύγχρονη, πλήρως διαλειτουργική διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα