Σε στήριξη της ΔΗ.ΣΥ. για τις υιοθεσίες από γκέι ποντάρει η κυβέρνηση

Σε στήριξη της ΔΗ.ΣΥ. για τις υιοθεσίες από γκέι ποντάρει η κυβέρνηση03.05.2018ΣΥΡΙΖΑ

Στη θετική στήριξη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΔΗ.ΣΥ.) και το Ποτάμι βασίζεται πλέον η κυβέρνηση για την υπερψήφιση της διάταξης για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια, από τη στιγμή που οι ΑΝ.ΕΛ. είναι αποφασισμένοι να μείνουν σταθεροί στη διαφωνία τους και με δεδομένο το «αντάρτικο» περίπου 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την επίμαχη διάταξη καταψηφίζουν η Ν.Δ., η Χ.Α., το ΚΚΕ,

οι ΑΝ.ΕΛ. και οι Κεντρώοι, ενώ την επιφύλαξή της εκφράζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με τη στάση του κόμματος μάλιστα να γεννά και τα περισσότερα ερωτήματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παράταξη έχει χωριστεί στα δύο: σε όσους συμφωνούν με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, στους οποίους φαίνεται ότι εντάσσονται η Φώφη Γεννηματά και η εισηγήτρια στο νομοσχέδιο Εύη Χριστοφιλοπούλου, και στους ξεκάθαρα διαφωνούντες, που υπολογίζονται σε πέντε με έξι βουλευτές.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ηγεσία του υπουργείου «ποντάρει» στη θετική ψήφο από την πλευρά της ΔΗ.ΣΥ., σε διαφορετική περίπτωση είναι αμφίβολο αν το συγκεκριμένο άρθρο θα καταφέρει να περάσει από την Ολομέλεια.

Ενδεικτικό των προσδοκιών της κυβέρνησης είναι το γεγονός ότι η αρμόδια υπουργός Θεανώ Φωτίου έκανε χθες δεκτές τις περισσότερες από τις παρατηρήσεις που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, αν και πάλι ουδείς γνωρίζει αν τελικά το κόμμα θα αποφασίσει να υπερψηφίσει, συντελώντας έτσι στο να «ισοφαρίσει» η κυβέρνηση ενδεχόμενες εσωκομματικές απώλειες. Ολα θα κριθούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα