Γνώριζε τον δολοφόνο του ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.;

Γνώριζε τον δολοφόνο του ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.;03.05.2018Αστυνομικά

Στο ενδεχόμενο ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Σπύρος Παπαχρήστου να γνώριζε τον δολοφόνο του και γι' αυτό δεν προσπάθησε να αμυνθεί όταν τον πλησίασε, στρέφονται οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να φτάσουν στα ίχνη του δράστη.

Μετά τις εκτεταμένες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πάρκινγκ της ταβέρνας στην οδό Αιόλου, στην Παλλήνη, όπου έγινε το έγκλημα, οι αστυνομικοί καταλήγουν

στην εκτίμηση πως ίσως ο Παπαχρήστου έδωσε «χώρο» στον δολοφόνο του επιτρέποντάς του να τον πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, γεγονός που σημαίνει ότι τον γνώριζε.

Οπως αποκαλύπτει αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες, «ένας άνθρωπος με την εκπαίδευση που είχε, έστω και άοπλος, δεν δίνει το δικαίωμα σε αγνώστους να μπουν στο πεδίο του». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απόστρατος αστυνομικός και ο δολοφόνος αντάλλαξαν μερικές κουβέντες και στη συνέχεια ο δράστης τον πυροβόλησε τρεις φορές στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα.

Παρά τα τραύματά του και σε μια προσπάθεια να σωθεί, ο 57χρονος βρήκε τη δύναμη να τρέξει προς την είσοδο της ταβέρνας. Ομως ο εκτελεστής τον κυνήγησε στο προαύλιο του καταστήματος και τον πυροβόλησε άλλες δύο φορές στην πλάτη, δίνοντάς του τη χαριστική βολή. Το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο Παπαχρήστου ήταν διαμετρήματος 7,65 χιλιοστών, δηλαδή ήταν μικρό σε μέγεθος και πολύ εύκολο να κρυφτεί.

Αξίζει να αναφερθεί πως από τις μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Ασφάλεια προκύπτει ότι το βράδυ που του έστησαν «καρτέρι θανάτου» ο Παπαχρήστου συνέτρωγε με έναν φίλο του, γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου, και κατά τη διάρκεια του δείπνου μιλούσε συνεχώς στο κινητό του. Γενικότερα, ο απόστρατος είχε υψηλές επαφές με ισχυρούς παράγοντες της οικονομικής, της πολιτικής και της θρησκευτικής ζωής της χώρας μας. Αλλες πηγές από την Ασφάλεια αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ο άλλοτε κομάντος της ΕΚΑΜ φέρεται ότι είχε «αγχώσει» κάποια άτομα, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να τον βγάλουν από τη μέση.

Keywords
Τυχαία Θέματα